Tüylü Mikrofon adlı Youtube hesabı, sokaktaki yurttaşlara mikrofon uzattı. Genç bir emekçinin sözleri ise özellikle dikkat çekti... 

"Kitap okumak istiyorum ama okuyamıyorum" diyen yurttaş, "Geçim derdinden kendimi geliştiremiyorum. Ben kendimi geliştiremezsem, yarın öbür gün çocuğum olacak, o da kendini geliştiremeyecek" diye belirtti.

'KÖPEK GİBİ ÇALIŞIYORUM...'
"Ben o kadar kendimden kısmama rağmen et yiyemiyorum, et. Et nedir ya? Karnımı doyuramıyorum. Kardeşim ben çalışıyorum" diye belirten genç işçi, "Ben 2015 model bir arabaya bineceğim, güzel bir evde oturacağım, eğer dört tane çocuğum varsa 3+1 eve geçebileceğim ben. Bu hakkı sen bana vereceksin. Köpek gibi çalışıyorum senin için. Eğer vermiyorsan sen de yaşamayacaksın o zaman. Eğer ben yaşamıyorsam sen de yaşamayacaksın o zaman…" dedi.

25 yaşında olduğunu söyleyen işçi, "Benim annem, ben 6 yaşımdan beri temizliğe gidiyor. Hala gidiyor geçinebilelim diye. 55 yaşında benim annem, psikolojisi bozulmuş, en ufak bir olayda kadın hiçbir şeyi kaldıramıyor. Biz bu duruma gelmişiz" diye de ekledi.