Sürekli olarak dağıtım şirketlerinin çıkarını savunan, son yıllarda yaptığı büyük zamlarla eleştiri konusu olan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), yurttaşların yüksek fatura bedellerine yıllardır sessiz kalırken, geçtiğimiz günlerde dikkat çeken bir soruşturma başlatmıştı.

Halkın çıkarını savunuyor gibi görünerek İGDAŞ'ın 40-45 günlük fatura kesmesini soruşturma konusu yapan EPDK, faturaların iptal edileceğini, 30 günlük olarak yeniden kesileceğini duyurmuştu.

Oysa faturaların yüksek gelmesinin en büyük nedeni faturanın kesim süresi değil, EPDK'nın şirketlerin talepleriyle yaptığı yüksek zamlar ve her yıl artan vergiler. Bu konuda yurttaşların gönderdiği binlerce dilekçeye sessiz kalan EPDK, tepki çekmeye devam ediyor.

ENERJİSA DA 40 GÜNLÜK KESİYOR
İGDAŞ'ın salgını gerekçe göstererek 40-45 günlük fatura kesmesini soruşturma konusu yapan EPDK'nın benzer sürede fatura kesen Enerjisa için bir adım atıp atmayacağı merak konusu.

EPDK Başkanı, İGDAŞ'ın fatura sürelerinin usulsüz olduğunu söylemiş, halkın faturaları ödemeyebileceğini dile getirmişti.

Enerjisa Ankara'da birçok haneye 40 gün üzeri fatura kesiyor.

soL'un haberine göre o faturalardan biri şöyle: