Toplumsal Haber Merkezi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Dönmez, doğalgaz fiyatlarıyla ilgili olarak "Fedakarlık yaparak vatandaşa en az şekilde yansıtıyoruz" açıklamasında bulundu. Oysa söz konusu maliyet, yine AKP'nin Türkiye ekonomisini getirdiği noktayla ilgili...

"Bu yıl petrolün varil fiyatı 80 doların üzerinde. Avrupa'da üretim azaldı. Bu durum fiyatlarda yükselmeye neden oldu" diyen Dönmez şöyle konuştu: 

Fedakarlık yaparak vatandaşa en az şekilde yansıtıyoruz. 30 yıldır bu sektörün içindeyim. Böylesini hiç görmedim. Dar gelirli ailelerin elektrik tüketimlerinin bir kısmını karşılıyoruz. Devlet fedakarlık yaparak maliyeti vatandaşa yansıtmıyor. Devlet vergi gelirinden 52 milyar TL fedakarlık yaptı.

ELEKTRİĞE YÜZDE 122 ZAM
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2018'den bu yana mesken abonelerinin elektrik faturaları yüzde 122 civarında zamlandı. 

DOĞALGAZA 2 YILDA YÜZDE 63
2019'dan bu yana doğalgaz faturaları ise gelen zamların ardından en az yüzde 63 arttı. Konut doğalgaz tarifesi, 1 Ocak 2021'den itibaren 2021 yılı Haziran ayına kadar her ay yüzde 1'er ve 1 Temmuz 2021 tarihinde ise yüzde 12 oranında zamlanmıştı.