Elon Musk, Tesla bünyesinde evden çalışan personeline uyarıda bulundu. Musk, Tesla’nın yönetim kadrosuna attığı “Uzaktan çalışma artık kabul edilemez” başlıklı e-posta metninde “Uzaktan çalışmak isteyen herkes ya haftada en az 40 saat ofiste bulunmak (burada minimum saati kastediyorum) ya da Tesla’dan ayırılmak zorunda. Burası iş işleyişiyle alakası olmayan uzak bir şube değil ana Tesla ofisi olmak zorunda” ifadelerini kullandı.

BAŞKA BİR YERDE ÇALIŞIYORMUŞ GİBİ YAPSINLAR

Bloomberg HT’nin haberine göre; Dünyaca ünlü milyarder, Twitter’da bir takipçisinin, işe gitmenin modası geçmiş bir kavram olduğunu düşünen insanlarla ilgili sorusuna “O insanlara başka bir yerde çalışıyormuş gibi yapmalarını şiddetle tavsiye ediyorum” cevabını verdi.

BU USLÜP YENİ DEĞİL

Musk’ın çalışanlarına karşı olan yaklaşım şeklinin ise yeni olmadığı iddia ediliyor. Twitter’ın satın alma hamlesinden yaklaşık iki hafta önce Elon Musk’ı PayPal Holdings Inc. günlerinden tanıyan girişimci Keith Rabois, Musk’ın girişimcilik günlerinden kalma bir olayla ilgili tweet atmıştı.

Buna göre Musk, Space Exploration Technologies Corp.’da kahve kuyruğunda beklerken bir grup stajyerin ortalıkta dolaştığını fark etmişti.

Bunu gören Musk tüm stajyerleri gerekirse kovmakla tehdit ederek şirket çalışanlarını izleyebileceği güvenlik kameraları taktırmıştı.