Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde elektrik fiyatlarına yılbaşından bu yana gelen zamlar, vatandaşları kendi enerjisini üretmeye yöneltti. Zamlar özellikle güneş panellerine ilgiyi arttırdı. Kadirli'de 7 yıldır güneş enerjisinden elektrik üreten sistem işi yapan Mustafa Tepegöz zamdan önce haftada 3-5 tane panel döşerken zamlardan sonra 15'den fazla güneş enerjisinden elektrik üretme sistemi taktığını söylüyor. Anka'dan Burhan Demircioğlu'nun haberine göre, Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde elektrik fiyatlarının yılbaşından bu yana yapılan zamlar vatandaşları kendi enerjisini üretmeye yöneltti.Zamlar özellikle güneş panellerine olan ilgiyi arttırdı.

'HAFTADA 50-60 KİŞİ SORUYOR'
Mustafa Tepegöz Anka Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada şunları söyledi:

7 yıldır Kadirli’de güneş enerjisi sistemlerini yapıyorum. Elektrik fiyatlarının artmasından dolayı talepler arttı. Daha önceleri bu kadar talep yoktu ama elektrik fiyatlarının aşırı artmasından dolayı talep arttı. İnsanlar elektrik tüketiminden yararlanmak için güneş enerjisi sistemleri kurdurmak için arayış içerisinde. Eskiden elektrik fiyatları daha düşükken daha az talep vardı şimdi daha çok talep var. Yani önceleri 3 kişi 5 kişi ama şimdi 10 kişi 15 kişi hatta soran sayısı 50-60 kişi diyelim, yani aşırı şekilde soran var. İmkanları olan buna yöneliyor. Aslında yönelmeleri de mantıklı 3,5 yılda kendini amorti ediyor, önceleri bu 5- 6 yılda amorti ediyordu şimdi fiyatlar artmasına rağmen, güneş paneli fiyatınında artmasına rağmen şu anda 3.5 yılda amorti ediyor.

VATANDAŞ MAĞDUR DURUMDA

Özellikle bu sistem işyerlerinde çok avantajlı çünkü güneş aldığı sürece üretim yapıyor yani akşamları kapatıp gidebiliyor. Akşama kadar tüketimin tamamını karşılayabilirler. Dolayısıyla işyeri için çok avantajlı sistem bu. Evler için de avantajlı aslında. Gündüz tüketimi olan çamaşır makinesi, bulaşık makinesi gibi şeyler gündüz çalışan malzemeleri güneşten kaşılayabilirler. Keşke fiyatlar bu kadar çok artmasaydı yani bu duruma gelmeseydi. Elektrik kesintileri de çok olmaya başladı. Faturalar yükselince insanlar ister istemez mecburen bu işe yöneliyor.

Evine elektrik üreten güneş paneli taktıran Sadullah Özdemir ise, 'Düşündüm taşındım önlem alabilmek için bu güneş panallerini tercih ettim. Epey bir miktar düşme var, epey de bir faydasını gördüm' dedi.