AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin il başkanları toplantısında gündemde yer alan konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) kendisinin 'faiz sebep, enflasyon neticedir' tezi doğrultusunda attığı adımlarla dolar/TL'nin 18 seviyesine kadar yükselmesine, aynı süreçte her alanda gelen zamlara değinen Erdoğan, yaşananları 'tatsız hadiseler' diye niteledi:

'ÜLKEMİZİ DÜNYANIN EN BÜYÜK 10 EKONOMİSİ ARASINA DAHİL EDECEĞİZ'

Sıkıntılar da yaşamıyor değiliz. Döviz kurundaki aşırı dalgalanma gibi tatsız hadiseleri bu yolda önümüze çıkan dikenler, çakıllar olarak görüyoruz. Döviz kuru üzerindeki köpüğü hızla almıştık, enflasyondaki köpüğü de süratle alarak ülkeyi bu görüntüden kurtaracağız. Bunları kısa zamanda geride bırakacak, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına mutlaka dahil edeceğiz. İnşallah en zor geride bıraktık. Bundan sonra emeklerimizin karşılığını alma vaktidir. Bu süreçte vatandaşlarımıza daha çok ulaşmamız, yapacaklarımızı onlara daha sık anlatmaktır.

'CHP GENEL BAŞKANI BU SKANDALI KARANLIKTA ISLIK ÇALARAK GEÇİŞTEREMEZ, BEDELİNİ ÖDEYECEK'
Erdoğan, ekonomiyle ilgili değerlendirmelerinin ardından muhalefet partilerini 'eleştirdi.'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel'in "Çocukları bütün dünya nasıl yetiştiriyorsa öyle yetiştirmek varken bir ortaçağ zihniyetine yönelmenin, bunu kurumsallaştırmaya çalışmanın ne bu Cumhuriyet'e ne bu millete faydası var; ne de Anayasa'ya uygunluğu var" şeklindeki ifadesi üzerinden ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Erdoğan, şunları söyledi: 

'ÇOCUKLARIN KURAN'I ÖĞRENMESİ SİZİ NEDEN RAHATSIZ EDİYOR?'

CHP Genel Başkanı'na soruyorum, Diyanet'in görevini hakkıyla yapmasından niçin gocunuyorsunuz? Çocukların Kuran'ı öğrenmesi sizi neden rahatsız ediyor? Artık cambazlığı, sahtekarlığı bırakın. Yeri geldiği zaman Kuran'a sahip çıkacaksınız yeri geldiğinde de ağzınızda hangi kusmuk varsa onu kusacaksınız.

'MESELENİN ÜZERİNE GİTMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

CHP Genel Başkanı bu skandalı karanlıkta ıslık çalarak geçiştiremez. Bunun bedelini ödeyecek. CHP Genel Başkanı, başta ortaçağ zihniyeti ifadesi olmak üzere bu hezeyanları açıklamalı, şayet izah edemiyorsa çıkıp milletten özür dilemeli. Aksi takdirde milletimiz CHP'ye gereken dersi sandıkta verecektir. Biz de AK Parti olarak meselenin üzerine gitmeye devam edeceğiz.

'UTANMADAN SOKAĞA DÖKÜLECEKLERMİŞ' DEDİ, 15 TEMMUZ'U HATIRLATTI
Erdoğan, muhalefet partilerinin 'sokaklara dökülmelerine' izin vermeyeceklerini de şu sözlerle anlattı:

Utanmadan sıkılmadan sokaklara döküleceklermiş. Nereye dökülürseniz dökülün. 15 Temmuz’da sokağa dökülenlere bu millet nasıl dersini verdiyse, siz de aynı dersi evelallah alırsınız. Bizler Cumhur İttifakı olarak hepinizi önümüze katarız ve gideceğiniz yere kadar kovalarız.