Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu, "Kombine yatırımlarımızı bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla iki katına çıkartarak 14.9 milyar TL'ye yükselttik. Böylece son 5 yılda yaptığımız toplam yatırım 65 milyar TL'ye ulaştı" dedi.

Koç Holding, 2022 yılının ilk yarısında konsolide bazda toplam 385,9 milyar TL gelir elde ederken, 14.9 milyar TL kombine yatırım gerçekleştirdi.

Holding'den yapılan açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu, Türkiye ve Koç Topluluğu için değer yaratmaya devam edeceklerini belirtti.

Çakıroğlu, başarılı bir dönemi geride bıraktıklarına dikkati çekerek, "Yılın ilk yarısında küresel ölçekte devam eden belirsizlikler, Rusya-Ukrayna savaşının neden olduğu dalgalanmalar ve zorlu piyasa koşullarına rağmen Koç Topluluğu olarak güçlü bilançomuz, disiplinli yönetim anlayışımız, çeşitlendirilmiş portföy yapımız ve sağlam tedarik zincirimizin desteğiyle başarılı bir dönemi geride bıraktık. Ülkemize olan inancımızla yatırımlarımızı kararlılıkla sürdürdük" ifadelerini kullandı.