Birleşik Metal-İş üyesi Ekmekçioğulları işçileri direnişlerinin 77'nci gününde CHP Çorum İl Örgütü'nde açlık grevine başladı.

DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan 90 Ekmekçioğulları metal işçisinin direnişi 77'nci gününde. Ekmekçioğulları işçileri haklı taleplerinin kabul edilmesi için fabrikanın önünde, Ankara yollarında, İstanbul'da patronun otoparkları önünde, patronun Çorum'da evinin önünde direnişini eylemler yaptı.

İşçi ve sendika düşmanı patron Rüstem Ekmekçi'nin Çorum'da işçilere uyguladığı hukuk katliamının son bulması için Birleşik Metal-İş, başta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkileri olmak üzere, Çorum Valisi'yle, Çorum Belediye Başkanı'yla, siyasi partilerin temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirerek sendikalaştıkları için cezalandırılan üyelerinin işlerine geri dönmeleri için girişimlerde bulundu.

Yapılan girişimlerden yanıt alamadıkarını belirten Birleşik Metal-İş, yaptığı açıklamada "Söz konusu Ekmekçioğulları işçilerinin talepleri olunca hükümet yetkilileri, milletvekilleri, mülki amirler de gözlerini kapadılar, kulaklarını tıkadılar. Sendikalaşan işçi sayısı arttığı için övünen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanı da Ekmekçioğulları işçilerinin mücadelesini görmezden geldi. Üç maymunu oynadı oynamaya da devam ediyorlar" dedi.

CHP EKMEKÇİOĞULLARI İŞÇİLERİNE KULAK TIKADI
Ekmekçioğulları işçilerinin mücadelesine kulak tıkayan başka bir kurumunda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olduğunu vurgulayan Birleşik Metal-İş, "CHP Çorum İl Başkanı ve Merkez İlçe Başkanı Ekmekçioğulları ailesindendir. Patron Rüstem Ekmekçi Çorum'da CHP'liliğiyle bilinen, CHP'liliğiyle övünen ve hem yerel hem de merkezi CHP yetkilileriyle organik ilişkisi bulunan Çorumlu bir işveren. Rüstem Ekmekçi'nin Ekmekçioğulları işçilerine yaşattığı zulmün, işçilerin ve emekçilerin yanında olduğu iddiasını taşıyan en büyük muhalefet partisi CHP'ye de zarar verdiği düşüncesiyle ve Rüstem Ekmekçi'yle diyalog kanalları kurulması için konuyu defalarca CHP yetkililerinin gündemine taşıdık" diye belirtti.

CHP'li Rüstem Ekmekçi'nin işlediği suçları, işçilerin yaşadığı mağduriyetleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ilettiklerini kaydeden Birleşik Metal-İş, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu'yla sendika yöneticilerimiz ve Ekmekçioğulları işçilerinden oluşan bir heyetle 10 Şubat tarihinde İstanbul'da bir görüşme gerçekleştirdik. Yapılan görüşmede Ekrem İmamoğlu Rüstem Ekmekçi'yle görüşeceğini ve sendikamıza dönüş yapacağını bildirdi. Ekrem İmamoğlu'ndan henüz bir geri dönüş alamadık. Rüstem Ekmekçi'yle görüştüyse görüşmenin sonuçlarını hala bekliyoruz" denildi.

Birleşik Metal-İş, "Bekliyoruz ancak Ekmeçioğulları işçilerinin artık bir gün dahi oyalanmaya, kandırılmaya vakti kalmadı. Ekmekçioğulları işçileri kiralarını, faturalarını ödeyemiyor. İnternet faturasını ödeyemediği için çocukları uzaktan eğitim derslerine katılamıyor. Artık bıçak kemiğe dayandı. Ekmekçioğulları işçileri 77 gündür açlıkla mücadele ediyor. Ekmekçioğulları'nın taleplerine artık kimsenin kayıtsız kalamayacağı bir noktaya gelindi" diye kaydetti.

İŞÇİLER CHP'DE AÇLIK GREVİNE BAŞLADI
Birleşik Metal-İş, Ekmekçioğulları işçileri bugün CHP Çorum İl Örgütü'nde açlık grevine başladığını duyurdu. Açıklamada, "Ekmekçioğulların işçilerin sorunların çözümü için Cumhuriyet Halk Partisi de en az iktidar kadar bu işin bir çözüme kavuşmasından sorumludur ve gerekli yapıcı adımları atmalıdır. CHP'li Rüstem Ekmekçi ya işçi düşmanlığından vazgeçecek ya da CHP biz işçinin, emekçinin yanındayız demeyecek. Çözüm yolu bulunana dek Ekmekçioğulları işçilerinin Çorum İl Örgütü'nde başlattığı açlık grevini devam edeceğini kamuoyuna ilan ediyoruz" diye belirtildi.