Çorum’da Ekmekçioğlu Metal Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş Fabrikası’nda çalışırken, DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş üye oldukları için işten çıkarılan 90 işçinin direnişi, 43‘üncü gününde devam ediyor.

Çorum Kadeş Barış Meydanı’nda bir araya gelen yüzlerce işçiye seslenen Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, işçilerin sendika üyesi olarak iş yerlerine dönmelerini sağlamak için eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

MA’nın aktardığı habere göre, işçilerin direnişinin 43’üncü gününe girdiğini hatırlatan Serdaroğlu, “Buradan fabrikaya kadar yürüyüp hakkımızı savunacağız. Daha sonra işçi kardeşlerimizle Ankara’ya, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına gideceğiz” diye konuştu.

Ardından DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu öncülüğünde, yüzlerce işçi, “Açlıktan ölmeyiz, yolumuzdan dönmeyiz”, “Ölüm olsa sonumuz, Ankara’dır yolumuz” sloganları eşliğinde eksi 10 derece soğuğa rağmen Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikaya doğru 17 kilometre yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe Emek Partisi Genel Başkanı Yardımcısı Selma Gürkan da katıldı. İşçiler ardından otobüslerle Ankara’ya doğru yola çıktı.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu’nun katılımıyla saat 16.00’da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde açıklama yapılması bekleniyor.