Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, CNN Türk'te katıldığı bir programda açıklamalarda bulundu. Dönmez, küresel enerji piyasalarında fiyat artışları yaşandığını söylerken, kışın sona ermesiyle fiyatlarda bir miktar gevşeme olabileceğini belirtti. 

Türkiye'nin doğalgaz konusunda teknik olarak hiçbir sıkıntısı olmadığını söyleyen Dönmez, "Yıl başında bu yılın toplam tüketimini 50-51 milyar metreküp olarak tahmin etmiştik. 10 milyar metreküplük ilave talep söz konusu oldu. Bu yılı muhtemelen 58-60 milyar metreküple bitireceğiz. Spot piyasalardan ilave kontratlar yapmak suretiyle çoğunluğu LNG olmak üzere bu tedariki sağladık" dedi. 

Bakan Dönmez öte yandan doğalgazdaki fiyat artışlarının hane halkına doğrudan yansıtılmadığını söylerken, hane halkının doğal gaz faturalarının dörtte üçünün devlet tarafından karşılandığını savundu. 

Dönmez, konutlarda kullanılan doğalgaz ve elektrikte yaklaşık 100 milyar liranın devlet tarafından sübvanse edildiğini, akaryakıt ile birlikte bu miktarın toplam 150 milyar lirayı bulduğunu söyledi.