Toplumsal Haber Merkezi

Geçtiğimiz günlerde gece yaşanan don yüzünden Denizli'nin üç ilçesindeki ekili tarım arazilerinin yüzde 70'inde büyük zararlar yaşanmıştı. Bugünse dondan kurtulan ekini de dolu yağışı yok etti. CHP'den Denizli'nin büyük zarar gören ilçeleri Bekilli, Çal ve Honaz'ın acilen 'afet bölgesi' ilan edilmesi çağrısı geldi.

Denizli’de çöl sıcaklarının ardından bir anda etkili olmaya başlayan soğuk hava etkisini geçtiğimiz günlerde hissettirmişti. Hava sıcaklığının bir anda 10 derece birden düştüğü il genelinde kırsal bölgelerde ise gece saatlerinde don meydana gelmişti. Dondan en çok etkilenen ilçeler ise Bekilli, Çal ve Honaz olmuştu. Üç bölgede de zararın yüze 70’i bulduğu belirtilmişti...

ŞİMDİ DE DOLU YAĞDI
Denizli ilçelerinde yaşanan bu don felaketinden sonra, bugün de Çal ve Baklan ilçelerinde dolu yağdı ve ekili alanlarda yeni bir zarar oluştu.

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Av. Gülizar Bicer Karaca, "Geçtiğimiz günlerde Bekilli, Çal ve Honaz ilçelerimizde yaşanan don felaketinden sonra, bugün de Çal ve Baklan ilçelerimizde dolu felaketi yaşandı. Tüm çiftçilerimize geçmiş olsun" derken "Zarar gören ilçelerimiz derhal afet bölgesi ilan edilmelidir" çağrısını yaptı.