İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) Doğa Koleji'ni satın almaktan vazgeçtiği iddiası gündeme geldi.

Doğa Koleji'nde maaşını alamayan öğretmenler iş bırakma eylemi yapmıştı.

Sözcü gazetesi yazarı Serpil Yılmaz, “İTÜ, Doğa Koleji’ni almaktan vazgeçti” başlıklı yazısında “İTÜ bünyesinde çözülmeye çalışılan Doğa Koleji sorunu arap saçına döndü. Yapılan kapsamlı çalışmalar sonucunda bu sorunu çözmek için 400 milyon dolar gerektiği ve bu kredinin geri dönmesinin olanaksızlığı dolayısıyla İTÜ'nün teklifi reddettiği ileri sürülüyor” ifadelerini kullandı.

“TÜRGEV DE BU KERVANA ERKEN KATILANLARDAN…”

“Doğa Koleji'ni satın almak üzere kurulan İTÜ Vakfı'nın bu sorunu çözmek için yeterli olmadığı görüşü ağır bastı” diyen Serpil Yılmaz, şunları yazdı:

“Adında ‘çağdaş’ geçen vakıflar vergiden muaf statüden çıkarken, kimler giriyor? 2017-2019 listesine bir göz gezdirdim.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu ve 2018 yılında kurulan ‘Yeni Türkiye Eğitim Vakfı’ (YETEV), listeye en son giren vakıf.

‘Yeni Doğu Okulları’ adıyla İstanbul'da Sancaktepe, Çekmeköy, Başakşehir ve Bahçeşehir, İzmir'de de Bornova kampüsleri eğitim-öğretim hayatına başlamış.

Esra Albayrak'ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu ‘Nun Eğitim ve Kültür Vakfı’ bu statüyü 2018 yılında elde ediyor.

1996 yılında İstanbul Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (İSEGEV) adıyla yalnızca İstanbul'da yurt açan TÜRGEV, 2012 yılının Ağustos ayı itibarıyla Türkiye'ye ve yurt dışına yayılıyor. Yönetim kurulu başkanlığını Dr. Fatmanur Altun'un yaptığı ve Bilal Erdoğan ile Dr. Esra Albayrak kardeşlerin yönetim kurulu üyesi olduğu TÜRGEV de bu kervana erken katılanlardan…”