Toplumsal Emek

Sendikaların net asgari ücret talebini bile dillendirmekten korktuğu bir ortamda ve emekçilerin temsil edilmediği bir masada belirlenen yeni asgari ücret açıklandı. 2021 asgari ücretini 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak açıklayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un savunması da “Asgari ücret geçen yıla göre 500 lira artmıştır, yüzde 21,56 oranında yükselmiştir” oldu.

Çeşitli sendikalardan ve çevrelerden yeni asgari ücrete farklı tepkiler gelirken DİSK ise İstanbul Kadıköy’de "insanca yaşanabilir bir asgari ücret" talebiyle eylem düzenledi. Burada konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu işçi sınınfının bir kez daha yok sayıldığını belirterek "Bu mu adaletiniz? Bu adaletli, hakkaniyetli falan değildir" dedi. toplumsal.com.tr'den alınmıştır.

İstanbul Ticaret Odası'nın yayınladığı İstanbul’da Mülk Edinme Rehberi'ndeki Türkiye sermaye sınıfının ülkeyi bir sömürge olarak gördüğünün kanıtı niteliğindeki sözlere atıfta bulunan Çerkezoğlu, "İstanbul Ticaret Odası'nın lafını bir kez daha teyit ettiniz. 'Ey yabancı sermaye, gelin burası ucuz emek cennetidir' diyordunuz ya hani. İşte bu asgari ücretle bunu bir kez daha teyit ettiniz. Bu ülkenin emekçilerini açlığa mahkum ettiniz" diye konuştu.

HAYAL ETTİĞİMİZ ÜLKEYİ KURACAĞIZ
"Ama bilin ki asgari ücreti sizin keyfiyetine bırakmayacağız" diyen Arzu Çerkezoğlu "Bilin ki bu dava burada bitmez, bu mücadele bitmez. Çok net bir biçimde söylüyoruz. 1 Ocak 2021'den itibaren başta asgari ücret civarında ücret alan 10 milyon işçi kardeşimiz ve aileleri olmak üzere, sendikalı-sendikasız işçilerle birlikte 2021 asgari ücretini değiştirmek ve insan onuruna yaraşır bir ücret haline getirmek için mücadeleye devam edeceğiz. Bu hesap burada bitmez arkadaşlar" ifadelerini kullandı.

Bu ülkenin sahibinin işçi sınıfı olduğunu belirten Arzu Çerkezoğlu "Ülkemize de, emeğimize de sahip çıkacağız ve insanca yaşayacağımız bir ülkeyi hep birlikte kuracağız" dedi.