Sendikaya üye oldukları için SML Etiket'ten atılan tekstil işçileri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yaklaşırken, herkesi üç kadın işçi olarak sürdürdükleri direnişlerine destek vermeye çağırdı.

İstanbul’un Beylikdüzü ilçesindeki Haramidere Sanayi Sitesi’nde bulunan SML Etiket fabrikasında aralarında DİSK Tekstil ve Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası (Dev Tekstil) üyelerinin de olduğu 22 işçi işten atıldı. Direnişe başlayan Dev Tekstil üyesi 3 kadın işçi, 20 gündür hakları için mücadele ediyor.

ETHA'dan Pınar Gayıp'ın haberne göre; H&M, Zara gibi uluslararası markalara üretim yapan SML Etiket’in patronları, işten çıkarmalara gerekçe olarak “küçülme”yi gösterse de işçiler, işten çıkarılmalarının sebebinin sendikal örgütlenme olduğunu söylüyor.

‘’Patronlar sendika temsilcisi bir kadın arkadaşımızı darp ettiler, telefonunu kırdılar. Çadır kurmamamız için dubalar çekiyorlar. Sürekli bir baskı var ama biz sonuna kadar mücadele edeceğiz’’ diyen işçiler, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yaklaşırken, herkesi üç kadın işçi olarak sürdürdükleri direnişlerine destek vermeye çağırıyor.

'HAKSIZLIĞA SES ÇIKARDIĞIMIZ İÇİN İŞTEN ATILDIK'
Fabrikada kadın işçilerin 3 vardiyaya zorlandığını belirten direnişçi Seçil Arı, "Bizim bölümde erkekler hiç gece vardiyasına kalmadı. Gece vardiyalarında bizden bozulan makinelerin tamirini de yapmamızı istediler. Tamiri yapamadığımızda sabah iş çıkmayınca, 'neden iş çıkarmadınız' dediler. Bizler bu haksızlığa ses çıkardığımız, kabul etmediğimiz için 22 işçi işten çıkarıldık. Dev Tekstil Sendikasına üye 3 kadın işçi olarak direnişe başladık. Bugün direnişimizin 20'nci günündeyiz" diye konuştu.

'8 MART'IN İÇİ BOŞALTILMAK İSTENİYOR, İZİN VERMEYECEĞİZ'
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün tarihçesini hatırlatan Arı, patron tarafından fabrikaya kilitlenen ve yanarak can veren kadın işçileri andı ve şu çağrıyı yaptı:

Özellikle biz kadın işçiler için çok anlamlı ve önemli bir gün. İktidar ve patronlar 8 Mart'ta bize çiçek dağıtarak, hediye vererek aslında günün anlam ve önemini kaybettirmeye çalışıyorlar. Bizler direnerek, mücadele ederek, 8 Mart'ın resmi tatil edilmesini sağlayarak kutlamaya ve alanda olmaya devam edeceğiz. Bütün dostlarımızı dayanışmaya bekliyoruz.