Smart Solar'da dün gece üretimi durdurma ve fabrika işgaline dönüşen direniş sonlandırıldı. İşten atılan arkadaşlarının işe geri alınmasını sağlayan işçiler, yarın sendikada yapacakları toplantı sonrası sürece dair son kararı verecek.

Gebze Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Smart Solar fabrikasının işçileri, Birleşik Metal-İş Gebze 1 No'lu şubede örgütlenmiş ve çoğunluğu sağlamıştı. İşçiler, patronun sendikayı tanımaz tavrına ve ileri bir işçinin işten atılmasına üretimi durdurarak cevap vermişti. Yaklaşık 23 saat süren direniş, uzun tartışmaların sonucunda işçilerin ortak kararıyla sonlandırıldı.

DİRENİŞ YAKLAŞIK 23 SAAT SÜRDÜ
Birleşik Metal-İş Gebze 1 No'lu Şubede örgütlenen ve çoğunluğu sağlayan Smart Solar işçileri, patronun sendikayı tanımaz tavrına bir süredir yaptığı eylemlerle tepki gösteriyordu. Son olarak patron, bir işçiyi işten atınca Smart Solar işçileri kendini fabrikaya kapatmıştı. Dün gece 2 vardiya birden fabrikaya kapanan Smart Solar işçilerine bu sabah diğer vardiyada çalışan işçiler de eklenmişti. Sabah vardiyaya gelen işçiler önce sloganlarla fabrika girişine geldi, ardından fabrika içerisinde bekleyen arkadaşlarının yanına katıldı.

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından müfettişler fabrikaya gelerek yaşanan süreci incelemeye aldı. Müfettişler, işçilerin seçtiği 3 işçi ile görüştü.