Toplumsal Haber Merkezi

Sendikaya üye oldukları gerekçesiyle ücretsiz izne çıkarılan, daha sonra da Kod-29 gerekçe gösterilerek, işten atılan Migros depo işçileri 96 gündür hakları için direniyor.

Patronların işten çıkarma yasağı olan salgın sürecinde silah olarak kullandığı Kod 29 ile işten çıkarılan Migros işçilerine, geçtiğimiz Perşembe gün patron Tuncay Özilhan'ın İstanbul Beykoz'daki villası önünde polis müdahale etmiş; müdahale sonucu, aralarında Migros işçilerine desteğe gelenlerin de olduğu 32 kişi gözaltına alınmıştı.

KOD-29 İLE ATILMIŞLARDI
Migros'un Çayırova deposunda çalışan işçiler ağır çalışma koşullarına karşı Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası'nda (DGD-Sen) örgütlendi. Sendikalaştıktan kısa süre sonra ücretsiz izne çıkarılan işçiler direniş başlattıkları sırada Kod-29 ile işten atıldı. Sendikalı şekilde işe iade talebiyle mücadele veren Migros işçileri Migros'un bağlı olduğu Anadolu Grup'un Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan'ın İstanbul Beykoz'da bulunan villası önünde basın açıklaması yapmak isteyince polis ablukasıyla karşılaşmış, darp edilerek gözaltına alınmışlardı.

YURTTAŞLARI, BOYKOTA ÇAĞIRIYORLAR
Direnen işçiler, direnişlerini sosyal medyaya da taşıdılar. Twitter'da #MigrosaBoykotİyiGelecek etiketi altında toplanan işçiler, yurttaşları Migros’u boykota çağırıyor.