AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) rezervleri hakkındaki açıklamalarıyla kur, 7,05’ün üzerine çıktı. Euro/TL kuru ise, 8,48’den 8,56 seviyesine yükseldi.

Gram altın fiyatları da güne 399 TL seviyesinde başladıktan sonra, doların yükselişine paralel 405 TL’nin üzerine çıktı. Dolar/TL’de 7’nin altından 7,05’e yükselişte Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarının etkili olduğu belirtiliyor.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye’nin kredi notu görünümünü yeni ekonomi ekibi tarafından daha tutarlı politikalar yürütülmesi ve sıkı para politikası izlenmesini gerekçe göstererek negatiften durağana çevirmiş, doların 7 seviyesinin altındaki seyri bugün sabah saatlerinde de sürmüştü.

Bankacılar hali hazırda Türkiye’yi yatırım yapılabilir seviyelerin birkaç kademe altında derecelendiren kredi kuruluşlarından önümüzdeki dönemde görünüm ve not artışlarının devam edeceğini düşünüyor.

ERDOĞAN NE DEDİ?
AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan partisinin İzmir Olağan İl Kongresi'nde damadı eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a ilişkin "CHP ve şürekası, eski bakanımız Berat Albayrak'ı ve onun nezdinde tüm ailemle birlikte şahsımı hedef alan bir kampanya yürütüyor *Bu kampanyayı önce görmezden geldik ancak bu iş artık siyaset boyutunu aşıp temel hak ve özgürlük ve özeelikle ailemize saldırı boyutunu alınca yanıt vermek üzerimize vacip oldu. Ülkemizin son yedi sekiz senede ekonomide yaşadığı saldırıları ve bununla mücadelemizi özetle anlatmak istiyorum *Bu (ekonomik) mücadelenin en ön safında Berat Albayrak yer almıştır; ifa ettiği görevlerdeki en büyük talihsizliği damat sıfatının, birikimi, gayreti ve başarısının önüne geçirilmiş olmasıdır" ifadelerine yer verdi.