Toplumsal Haber Merkezi

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek'in Iğdır'da yurttaşlarla buluştu. Zeybek'in ziyaretleri sırasında karşılaştığı bir esnaf iktidarın görmezden geldiği  sorunları teker teker anlattı.

SEÇİME KADAR DAYANMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL 

Benzin ve mazot fiyatlarına arda arda gelen zamların maliyetleri arttığını belirten esnaf "Sabah açıyorum dükkanı,siftah yapamadan kapatıyorum. Seçime kadar dayanmamız mümkün değil." dedi. Tüm bunlar ile beraber kira ve faturalar gibi kalemlerdeki artışa dikkat çeken esnaf  tüm birikimlerininde tükendiğine dikkat çekerek "Ülke'de beşli çete avareleri dışında birikimi kalan var mı?" diyerek tepki gösterdi. 

ZEYBEK'TEN DİKKAT ÇEKEN ANALİZ

Zeybek, "Azerbaycan bağımsızlığını kazandığınında 1 lira 2 manat yapıyordu. Şimdi 1 manat 11 lira ediyor. Demek ki AKP iktidarında Türk Lirası Manat karşısında 22 kat değer kaybetmiş." diyerek  tüm dünyada kriz var diyen AKP'li Cumhurbaşkanı Recap Tayyip Erdoğan'ın ekonomi politikalarını eleştirdi.

Zeybek ile Iğdır'daki esnafların o diyaloğu:

Zeybek'in Iğdır'da dinlediği başka bir çiftçi de  "Türkiye’nin en verimli topraklarında 400 dönüm arazim var ekemiyorum. Mazot, gübre fiyatları almış başını gitmiş. Cumhurbaşkanına sesleniyorum Size artık 4 yaşında çocuk bile inanmıyor." diyerek isyan etti.