CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, muhtarlarla görüşmelerinde ‘fakirlik belgesi’ alan yurttaşların arttığını belirtti.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, son aylarda birçok il ve ilçedeki çok sayıda muhtarla görüştüğünü belirterek “Hepsinin ortak söylemi ‘fakirlik belgesi’ alan vatandaşların sayısında büyük bir artış olduğu yönünde. Geçen yıla kıyasla belge için başvuranların sayısı en az iki kat artmış durumda. Ülkeyi idare edenler gündemi değiştirmeye çabasında ama halkın tek bir gündemi yoksulluk” dedi.

CHP’li Taşcıer, yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

Türkiye’nin içinde bulunduğu derin ekonomik kriz, fakirlik belgesine olan talebi ciddi boyutta artırdı. Muhtarlarla görüşmelerimde talebin çokluğundan dolayı kaç kişinin belge aldığının verisini tutamadıklarını ama kimi yerde iki kat, kimi yerlerde çok daha fazla arttığını ifade ediyorlar. Bu da işsizliğin, yoksulluğun ve açlığın ne derece arttığının bir başka göstergesidir. Daha önce geçinebilen yüz binlerce insan bugün yardıma muhtaç hale gelmiş durumda. Türkiye’nin bundan daha önemli bir gündemi yoktur ve olamaz da.

‘SARAY ALAY EDİYOR’
“Türkiye’de giderek artan bir intihar dalgasının bulunduğuna” da dikkat çeken Taşcıer, “Ekonomik sıkıntılar nedeniyle sadece son bir haftada çok sayıda intihar vakası gerçekleşti. Kartepe Belediye Meclisi üyemiz Tugay Adak’ı da maalesef intihar sonucu kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Yine Kocaeli’nde 25 yaşında bir inşaat işçisi intihar etti. İstanbul Zeytinburnu’nda 1.5 yaşındaki çocuğu olan bir anne baba birlikte intihar etti. Toplumda derin bir kriz var ve giderek büyüyor. Devleti yöneten Saray iktidarı ise krizin varlığına dair inanmayıp vatandaşın aklıyla alay eder gibi yeni çılgın projeler uyduruyor” görüşünü dile getirdi.