CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Antalya İl Başkanlığı’nda basın açıklaması yaptı. Özel, hafta içinde açıklanan enflasyon rakamları ve sığınmacı gündemine değindi.

TÜİK tarafından açıklanan resmi enflasyon rakamının yüzde 69,97 olduğunu, bunun bile çok yüksek olduğunun söyleyen Özel, “Bugün gelinen noktada Tayyip Erdoğan kendisinden önceki Tansu Çiller’in yüksek enflasyon dönemini yakalamıştır. Çiller’in Cumhur İttifakına verdiği destek boşuna değil. Devlet Bahçeli, Tayyip Erdoğan ve Tansu Çiller’in yeni ittifakının adı olsa olsa ‘Enflasyon İttifakı’dır. Bu ittifakın sembolü de vatandaşın boğuştuğu enflasyon canavarının resmidir” dedi.

‘ERDOĞAN O MASAYA OTURACAK’
Enflasyon Araştırma Grubu (ENAR) tarafından açıklanan yüzde 159 rakamına dikkat çekerek, asgari ücret ve emekli maaşlarının eridiğini belirten Özel, bütün sendikalara ‘ayağa kalkma’ çağrısı yaptı, “Hükümeti masaya davet etmelidir. Tayyip Erdoğan o masaya tıpış tıpış oturacak, asgari ücretin enflasyon farkını verecektir. Emeklinin, işçinin maaşına zam yapılmadan bu krizin altından kalkması mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

‘CHP IRKÇILIK TEMELLİ YABANCI DÜŞMANLIĞI YAPMAZ’
Göçmen gündemi hakkında da konuşan Özgür Özel, şunları söyledi:

CHP ırkçılık temelli yabancı düşmanlığı yapmaz. CHP göçmenlere karşı değildir, göçmen yaratan yanlış politikaların düşmanıdır. CHP sığınmacıların karşısında değil, sığınmacı yaratan politikacıların karşısındadır. Bunların en başındaki kişi de Recep Tayyip Erdoğan’dır. Biz Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatını (OBİT) kurarak Ortadoğu’ya barış getirmeyi vaat ediyoruz.