CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Cumhurbaşkanı’nın açıkladığı 1 Haziran’dan itibaren 'kademeli normalleşme' takvimini sert bir dille eleştirerek “Yine politik bir normalleşme, bu ülkenin müzisyenlerine, sanatçılarına, sanatına en ufak bir saygı olmadan, turistlere açılım; halkı açlığa mahkûm bırakma normalleşmesi ile karşı karşıyayız” dedi.

Pandemi nedeniyle yaklaşık bir buçuk senedir yaşanan sokağa çıkma kısıtlamaları ve tedbirleri sonucunda toplu eğlence mekanlarının, konserlerin, kültür merkezlerin, festival, şenlik, tiyatro ve sinemaların yasak kapsamına girdiğinin altını çizerek “Bu süreçte AKP İktidarının hiçbir şekilde görmek istemediği, yok saydığı müzisyenlerimiz ve sanatçılarımızın yüzlercesi intihar ederek yaşamına son verdi. Bu alanlarda ekmeğini kazanan vatandaşlarımız temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacak duruma geldi. İnşaat işçiliğinden, seyyar satıcılığa kadar birçok farklı iş yapmak zorunda kalan; bu ülkenin onurlu, gururlu emekçileri yok sayıldı. Müzik, eğlence, tiyatro sektörü yine AKP eliyle açlığa mahkûm edildi” diye ifade etti.

'LUNAPARK AÇIK AMA AÇIK HAVADA KONSER YASAK!'
Yasakların politik olduğunu vurgulayan Milletvekili Kaplan, “AKP İktidarı pandemiyi kullanarak, insanların yaşam şeklini değiştirmeye ve dönüştürmeye devam ediyor. Halı saha ve spor salonu açık ancak konserlere, tiyatrolara izin verilmiyor. Müzisyenler, sanatçılar bir buçuk senedir borcu borçla kapatmaya, geçinmeye çalışırken; yeni bir dizi yasakla nasıl boğuşacaklar? Oteller gece yarılarına kadar hizmet verirken, esnaf 22:00 oldu mu kepenk kapatacak. Bu normalleşme değil, AKP İktidarının ülkemizi giderek içine soktuğu anormalleşmedir” dedi.

CHP'li Kaplan sözlerine şu şekilde devam etti:

Hangi bilimsel gerçekliğe dayandırıldı bu yeni normalleşme anlamış değiliz. AKP İktidarının pandeminin en başından beri yaptığı “politik” tedbirler ve yasaklar artık vatandaşlarımızın da açlığa, yoksulluğa, sefalete, işsizliğe mahkûm edilen sektör çalışanlarının da canına yetti!

Müzisyenler, sanatçılar, sahne ve ışık emekçileri, eğlence sektörünün içinde hizmet veren yüzbinlerce kalemde çalışan emekçilerimizi sefalete mahkûm eden bu anlayış akla, mantığa ve hiçbir bilimsel veriye dayandırmadan ideolojik yasaklar elbette AKP İktidarının sonunu getirecek