Toplumsal Haber Merkezi

CHP'li İzmit Belediye Başkanı CHP'li Fatma Kaplan Hürriyet, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle belediye binasında kadın çalışanlarıyla bir araya geldi. Başkan Hürriyet’e Genel-İş Sendikası Şube Başkanı Vedat Küçük ve Tüm-Bel-Sen Şube Başkanı Erdal Karakuş da eşlik etti.

Emekçi kadınların her ortamda eşit şartlarda, huzurlu ve dayanışma içinde çalışmasının önemli olduğunu belirten Hürriyet, “İzmit Belediyesi bu anlamda farkındalık yaratmaya, kadınlara güç katmaya, cesaretini arttırmaya çalışan eylem ve söylemlerle çalışıyor” dedi.

TİS’TE BİR İLKE İMZA ATILDI
8 Mart’ta işçi ve memur tüm kadın çalışanların idari izinli olacağının altını çizen Hürriyet, “Pazartesi günü hepiniz izinli olacaksınız. Memurların ve işçilerin sözleşmelerinde bir ilke imza attık; 8 Mart’ta bütün kadın çalışanlarımız idari izinli sayılacak. 8 Mart’ı doya doya yaşasın, Kadın özgürlüklerini daha fazla konuşsun, siyasette, sanatta, sosyal yaşamda, çalışma hayatında daha fazla yer almasını sağlayacak etkinliklere, çalışmalara daha fazla katılım sağlasın diye kolaylık sağlamak istedik” şeklinde konuştu.