CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Mersin'deki mitingi AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve iktidara yakınlığıyla bilinen A Haber tarafından hedef alındı.

Siirt'te toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, "Mersin'de bu kadar kalabalık toparlayamadı. Çünkü burası Siirt. Diyor ki 'Bize daha büyük alan verilseydi orayı doldururduk.' Şu anda topladığın kalabalık ortada. Resmi rakamlar elimizde" dedi.

Yandaş A Haber ise Mersin mitingine ilişkin haberinde, "Mersin'de 'Milletin Sesi' sloganıyla miting düzenleyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu miting alanında beklediğini bulamadı. Edindiğimiz bilgilere göre mitinge alan içi 18 bin 500 ve arama noktası dışından seyreden yaklaşık 3 bin kişi olmak üzere toplamda 21 bin 500 kişi katıldı" iddiasında bulundu. A Haber, söz konusu haberine "Mersin'de Kemal Kılıçdaroğlu'na soğuk duş! Demirtaş'ın talimatıyla başlatılan miting hayal kırıklığından öteye gidemedi" başlığı attı.

Erdoğan ve A Haber'e, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'den yanıt geldi.

Miting alanından görüntüleri paylaşan Özel, "Tayyip Erdoğan’ın Mersin'de 3 ay önce dolduramadığı meydanı korkularından bize vermediler. Bu coşkulu ve muhteşem kalabalığa rağmen utanmadan "meydan boş kaldı" diye yalan atan A Haber'e en iyi yanıt. Umarım utanırlar…" dedi.