Bursa’nın Yıldırım ilçesinde hayat pahalılığına karşı miting düzenlendi.

İlçenin birçok noktasında toplantılar, açıklamalar ve bildiri dağıtımı yapan Yıldırım halkı bugün Mesken Meydanı’nda miting düzenledi. 'Yeter artık geçinemiyoruz, zamlar geri alınsın' pankartı arkasında toplanan Yıldırım halkı, Selçukbey caddesinden Siteler meydanına yürüdü. Yürüyüş boyunca çevrede bulunan esnaf ve evlerin camlarına çıkan halk alkışlarla yürüyüşe destek verdi.

Mitinge katılanlar yürüyüş boyunca sık sık 'Bu zamlarla yaşanmaz zamlar geri alınsın', 'Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz', 'Zam, zulüm, işkence işte AKP' sloganlarını attı.

Siteler meydanında yapılan mitingde açıklamayı Nermin Kaya okudu.

'GIDA FİYATLARI CEP DEĞİL ARTIK CAN YAKIYOR'
'Ülkemizde emeğiyle alınteriyle yaşayan yurttaşlarımız Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik krizini yaşamaktadır' diyen Kaya, 'Tek adam rejiminin yarattığı güvensizlik, kuralsızlık, belirsizlik ve keyfilik krizi daha da derinleştiriyor. Gıda fiyatları cep değil artık can yakıyor. Evine et değil dert giren vatandaşın evine şimdi ot bile girmiyor. Çay simit hesabı ile iktidara gelenler, milleti kuru ekmeğe muhtaç ettiler' dedi.

20 yıllık AKP iktidarının ve özellikle son 4 yıllık tek adam döneminin ülkemize faturasının çok ağır olduğunu vurgulayan Kaya, 'Ülkemizi her alanda geriye götürüp adeta ekonomik çöküşe sürükledi. Zam furyası altında sefalete sürüklenen, enflasyona ezdirilen, günde 9-10 saat çalışıp da evine ekmek götüremeyen işçi ve emekçilerin, geleceksizlikle karşı karşıya kalan gençlerin, her gün haklarına göz dikilen tacize, tecavüze şiddete uğrayan, işsizlik ve güvencesizlikle sınanan kadınların, açlık sınırının altında yaşamaya zorlanan emeklilerin, üretemez hale gelen köylülerin, borç içinde kıvranan küçük esnafın tahammülü kalmadı' dedi.

'ZAMLAR GERİ ÇEKİLSİN'
Hayat pahalılığı ve ekonomik kriz içinde vatandaştan daha fazla fedakârlık beklemenin aymazlık olduğunu söyleyen Kaya, "Fedakârlık yapacak birileri varsa bu ülkenin kaynaklarını yağmalayanlar, paralarına para katanlardır. Talebimiz son bir yılda emekçilerin üzerine karabasan gibi çöken elektrik, doğalgaz, akaryakıt ve temel gıda ürünlerine yapılan zamların geri çekilmesidir” dedi.

Nermin Kaya, Yıldırım halkının taleplerini şöyle sıraladı:

• Elektrik, doğalgaz ve akaryakıt fiyatlarındaki artışlar fahiştir, kabul edilemez ve derhal geri alınmalıdır.
• Maddi imkânsızlık nedeni ile elektrik, doğalgaz, su faturalarını ödeme zorluğu çekenlerin elektrik, gaz ve suyu kesilmemeli, bu ihtiyaçlar kamu kaynaklarından sağlanıp halkın karanlıkta, soğukta ve susuz kalması önlenmelidir.
• Enerji kuruluşları acilen kamulaştırılmalı, enerji yoluyla halkın soyulması durdurulmalıdır.
• Tarıma destek artırılmalı, gıda üretimine yapılacak destekler ve üretilenlerin kooperatifler aracılığıyla halka ulaştırılması sağlanmalı. Başta ekmek olmak üzere tüm gıda ürünleri halkın alabileceği seviyeye çekilmelidir.
• Hızla artan fiyatlar karşısında ücretleri eriyen çalışan ve emeklilerin gelirleri insanca yaşamalarına imkân verecek düzeye yükseltilmelidir.

'HESABINI SORACAĞIZ'
Mitingde konuşan CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, iktidarın hepimizi müşteri yaptığını söyledi.

'Bizi bu topraklarda buğdaya ekmeğe muhtaç ettiler' diyen Sarıbal, şunları söyledi:

İktidar 85 milyon insana ait kamu kaynaklarını sermaye transferi ile yandaşlarına ayırdı. Birilerine köprü ihalesi verdi birilerine geçilmeyen hava ihalesi verdi ama o geçmediğimiz, o girmediğimiz tünellerin garantisini, bütün yükünü halkımızın sırtına yükledi. Kendileri sarayda bir eli yağda bir eli balda zenginlik içinde yaşıyorlar. Topluma ait bütün kamu kaynaklarını ihale ederek çocuklarını da garanti altına aldılar. Kendileri zenginleşirken halka yoksulluk düştü. Bunların hesabını el birliğiyle soracağız. Bugün burada gösterdiğimiz dayanışma ruhuyla hesap soracağız. Birlikte ortak mücadele çok önemli.