Toplumsal Emek

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, işveren ve işçi temsilcilerinin katılacağı Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun dördüncü ve son toplantısını 28 Aralık'ta saat 10.30'da yapılacağını açıkladı.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na getirilecek 3 bin liranın altındaki teklifin çalışanları mutlu etmeyeceğini belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan Atalay, “İşveren ve hükümet, asgari ücret ile ilgili 3 bin liranın altında bir teklif getirmemelidir” dedi.

“3 bin liranın altındaki teklif, insanları mutlu edecek bir teklif olmaz, çalışanları mutlu edecek bir teklif olmaz” diyen Atalay “Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na 3 bin liranın üzerinde bir teklif getirilmelidir” ifadelerini kullandı. 

NE OLMUŞTU?
Geçtiğimiz yıl Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın açık unutulan mikrofona yansıyan konuşmaları damgasını vurmuştu. Atalay, eliyle mikrofonu kapatarak önlemini aldığını düşünsede diğer mikrofonlara yansıyan konuşmada Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a eğilerek "Uzasa işi karıştıracağız. En azından kapattım böyle" ifadelerini kullanmıştı. 

İktidarın teklifinin Türk-İş'in talebinin çok altında olmasına rağmen Atalay anlaşmaya imza atmıştı. Tepkilerin ardından canlı yayına çıkarak kendisini savunan Atalay, o sözleri zam için değil, taşeron işçiler için söylediğini iddia etmiş, anlaştıkları zam oranında bir sorun görmediğini belirterek, diğer sendika başkanlarının da imza attığını dile getirmişti.