Toplumsal Haber Merkezi

Covid-19 salgını halihazırda geçinemeyen milyonlarca emekçiyi kısa sürede felaketin eşiğine sürükledi. Patronların baskısı ve iktidarın umansızlığı arasında sıkışıp kalan yurttaşlar, bir yandan da hastalık korkusuyla yaşıyorlar. Ne sokağa çıkma yasağı, ne yaş sınırlaması... İşçiler tüm tehlikeye rağmen, dahası önlem alınmadan çalışmaya devam ediyor.

Alınan kararlar uyarınca sosyal mesafeyi korumayanlara, ulaşım araçlarında yan yana yolculuk edenlere ceza yazılıyor. Ancak konu işçiler olunca bu kuralların hiçbiri işlemiyor. Son olarak, Bitlis'in Mutki ilçesinde bir traktör kasasına 20 tarım işçisinin doldurulduğu ve işçilerin tarlalara bu şekilde taşındığı ortaya çıktı. Ama bunu, kolluk kuvvetlerinin kontrolüyle değil, dolduruldukları traktör devrilip de 2 işçinin hayatını kaybetmesiyle öğrendik. Dördü ağır 18 işçi ise yaralı...

Cinayet, akşam saatlerinde Mutki ilçesine bağlı Çitliyol Köyü yakınlarında meydana geldi. Pancar toplayan tarım işçilerini taşıyan traktör, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi.

DORSENİN ALTINDA KALARAK EZİLDİLER
Traktör ters dönerken bazı kişiler araca bağlı dorsenin altında kalarak ezildi. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada Cuma Kardaş ile Yıldız Kar olay yerinde hayatını kaybederken, yaralanan 18 kişi ambulanslar ve köy minibüsleri ile Mutki, Bitlis ve Tatvan'daki hastanelere gönderildi.

Tedaviye alınan yaralılardan dördünün durumunun ağır olduğu belirtildi.