Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’na (UNICEF) göre, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ve pandemi, ciddi şekilde yetersiz beslenmek zorunda kalan çocuklar için hayat kurtarıcı tedavinin maliyetini %16 artırabilir.

UNICEF, savaş ve pandeminin şiddetlendirdiği küresel gıda krizinin ortasında, tedavi edici besinlerin ham bileşenlerinin fiyatlarının sıçradığını açıkladı.

Önümüzdeki altı ay içinde daha fazla fon sağlanmazsa, 600 bin çocuk daha yer fıstığı, yağ, şeker ve ilave besinler gibi bileşenlerden oluşan yüksek enerjili bir beslenmeden mahrum kalabilir.

UNICEF, programı sürdürmek için ne kadarlık bir harcama yapılması gerektiğini belirtmedi ancak tedavi edici 150 paket içeren bir kartonun ortalama yaklaşık 41 dolar olduğunu söyledi.

Yapılan açıklamada, iklim değişikliği de dahil olmak üzere gıda güvenliği üzerindeki büyük baskının yanı sıra, fiyat artışının “felaket” düzeylerde yetersiz beslenmeye yol açabileceği belirtildi.

UNICEF, savaş ve pandemiden önce bile çocukların üçte ikisinin hayatlarını kurtarmak için gereken tedavi edici gıdaya erişimi olmadığını açıklamıştı.