AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çalışanlara yönelik ara zam yok, enflasyon farkı verilecek açıklamasından bir gün sonra İş sağlığı ve Güvenliği toplantısı düzenlendi. Toplantıya katılan Kamu Sen ve Memur Sen, çalışan kesimin talebi olan enflasyon farkının aylık olarak ödenmesi isteğini dile getirmedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanının da katıldığı toplantıda bu taleplerin dile getirilmemesi şaşkınlık yarattı.

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu, konuyla ilgili yazılır bir açıklama yayınladı. Memur Sen ve Kamu Sen'in 'sarı sendika' olarak tanımlandığı açıklamada, "Sarı sendikalar yine AKP İktidarını üzmek istemeyerek emekçileri yüz üstü bıraktı." denildi.

Konfederasyon Başkanı Mehmet Balık imzasıyla yayınlanan açıklamada; "Çok kısa bir süre önce “ara zam verilmeli ve enflasyon farkları aylık olarak ödenmelidir” çağrısı yapan konfederasyonlar iş Bakan Bey’in karşısında konuşmaya gelince çareyi susmakta buldular." ifadelerini kullandı. Memur Sen'in memurlardan aldığı aidatları, memurların çıkarlarını savunmak yerine İdlib'deki kamplarda kullandığını belirten Balık, Memur-Sen'in AKP Genel Merkezi gibi davrandığını söyledi.

Balık açıklamasını şöyle tamamladı:

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; Ali Yalçın ve Önder Kahveci’nin ne amaçla yetkili sendikada başkan olduklarına ve o yetkiyi kimin çıkarları doğrultusunda kullandıklarına anlam verememekteyiz. Bir an önce emekçinin çıkarları için çalışmaları gerektiğini hatırlatır, Bakan Bey’in karşısında cesaretler dileriz.