Yüksek Askeri Şura'nın (YAŞ) son kararıyla kadrosuzluk gerekçesiyle emekli edilen yüzlerce albay arasında da emeklilikte yaşa takılanlar olduğu öğrenildi. Bu durumdaki albaylar prim gün sayısını doldurduğu halde 6 ile 7 yıl arasında emekli maaşını alamayacak. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Boran Özüpak, “Kamu sektöründe kadro olmadığı için zorunlu emekliliğe sevk edilen albaylarımız kimisi taksicilik yapıyor. Kimisi bir manav reyonunda görevli olarak çalışıyor” dedi.

Emekli maaşı alabilmek için yeterli prim gün sayısını doldurduğu halde kendi istekleri dışında YAŞ kararı ile 45-46 yaşında emekli edilen albaylar yaşlarına göre 1-2 yıl emekli maaşı alamıyorlar. Beş yıla kadar erken terfi alan albaylar da 40-41 yaşında terfi edememeleri durumunda emekli edililiyorlar. 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Boran Özüpak, emekliliğe sevk edilen albaylarla birlikte emeklilikte yaşa takılanların sayısının her geçen gün arttığını belirterek ANKA Haber Ajansı’na şu açıklamayı yaptı:

'ALBAYLARIMIZIN YAŞ HADDİNE TABİ TUTULMASI İÇİMİZİ ACITIYOR'

Kamu sektöründe kadro olmadığı için devletimizin kolluk biriminden zorunlu emekliliğe sevk edilen albaylarımız özel sektörde çalışan arkadaşlarımızın yaşadığı mağduriyetlere onlar da tabi olmuş olup kimisi taksicilik yapıyor. Kimisi bir manav reyonunda görevli olarak çalışıyor. Hayatını idame ettirmek zorunda bırakılıyor. Anayasal hak dedik, maalesef bu haklar emeklilikte yaşa takılanlar için geçerli olmadı. Kurban seçilen bir topluluk olmuş olduk. Bugün kolluk biriminde devletimizin güvenliği için hizmet eden albaylarımızın da zorunlu olarak yaş haddine tabi tutulması maalesef hepimizin içini acıtıyor. Cumhurbaşkanından anayasal hakkımızı istiyoruz. Ödediğimiz primlerin karşılığında emeklilik hakkımızı istiyoruz.