"Başkan bizi yata mı sattın kata mı? Bizi neye sattın" diyen işçiler karar verdi. İşçiler DİSK’e bağlı Enerji-Sen’e geçmeye başladı...

EnerjiSA’daki toplu iş sözleşmesi sürecinde Tes-İş’in 3 yıllık sözleşmeye ve yüzde 9’a imza atmasının ardından sendika yönetimine ve patronlara karşı yaptıkları eylemlerle öne çıkan işçilerin bir bölümü İstanbul, Ankara, Adana ve Zonguldak’ta toplu bir şekilde sendika değiştirerek DİSK’e bağlı Enerji-Sen’e üye oldu.

Kamuda patron işbirlikçiliği, düzen yandaşlığı; özel sektörde ise birçok sendika bürokratının patronlardan yüksek meblağlarda para veya mal aldığı ortaya çıkarken işçiler, Tes-İş Sendikası’na öfkelerini  “Başkan bizi yata mı sattın, kata mı?” diye dile getirdi. Enerji işçilerinin DİSK’e bağlı Enerji-Sen’e geçmeye başladıkları öğrenildi. 

1500’e yakın Başkent, AYEDAŞ ve Toroslar işçisi Enerji-Sen’e üye olurken Evrensel gazetesine değerlendirmede bulunan Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, “İşçiler özelleştirmelerle beraber sarı sendikalara mahkûm edilmişti. Şimdi işçiler o kabukları kırıyorlar. İşçiler diğer sendikanın tutumuna karşı istifa edip sendikamıza üye oldular ama bir taraftan da Enerji-Sen’in mücadeleci tavrı, geçmişi işçilerin tercihini belirledi. Tes-İş’in devamı gibi bir model izlersek bizden de istifa etmeleri iki dakikalarını almayacaktır, bizler bunun farkındayız. Biz işçilere sendikayı beraber yönetme sözü veriyoruz. İstedikleri şeffaflığı burada bulacaklar. Başka bir sendikal anlayışı işçilerle beraber inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.