Fransa’nın Cannes kentinde GYODER uluslararası yatırım toplantısında konuşan Nebati, enflasyonun 2023 Haziran seçimlerinden önce normale döneceğini belirtti. Yatırım çağrısında bulunan Nebati, 'Bu ülkeye yatırım yaparsanız malınız da canınız da güven altındadır' dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen Uluslararası Gayrimenkul Fuarı (MIPIM) 2022’yi ziyaret etti. Fuardaki, Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Uluslararası Yatırımcı Toplantısı’ndan konuşan Nebati, Türkiye’ye yatırım çağrısında bulundu.

'TİCARET HEYECANLA DEVAM EDİYOR'
Türkiye’nin 2021’i ‘dengeli ve güçlü’ büyümeyle kapattığını söyleyen Nebati 'Serbest piyasa, kambiyo rejimi yani can, mal, ırz ve inanç güvenliğini veren bir ülke. Bu ülkeye yatırım yaparsanız malınız da canınız da güven altındadır. Yatırımlarınızı Türkiye Cumhuriyeti’ne çok rahat bir şekilde yapabilirsiniz. Paranızı kazanırsınız, verginizi ödersiniz, dilediğiniz gibi yaşarsınız' dedi.

Nebati, yaz aylarından itibaren enflasyonda da düşüş ve ‘normalleşme’ görüleceğini ifade etti.

Bakan Nebati ayrıca kur korumalı mevduatın, döviz kurunu istikrarlı ve öngörülebilir bir çizgiye soktuğunu savundu. Nebati, Türkiye’de serbest piyasa rejimi ve kambiyo rejiminin garanti altında olduğunu da vurguladı.