Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmasının gündemde olmadığını söyledi.

NTV’de Ahmet Ergen’in sorularını yanıtlayan Bilgin “Türkiye’nin tarihinde böyle bir şey yok. Sadece enflasyon yüzde 120 olduğu zaman bir dönem yapılmış” dedi.

Asgari ücretin sene başında arttığını hatırlatan Bilgin, “Üç ay sonra yeniden asgari ücret tartışması doğru değil. Bunu altı ayda bir, üç ayda bir tartışmaya başlarsanız sonra ayda bir de tartışmaya başlarsınız. Bu da biraz önce bahsettiğim hiperenflasyon tehlikesi böyle yanlış adımların sonucu olarak ortaya çıkar” dedi ve ekledi:

Çok şükür Türkiye şu anda ekonomik programını kontrol altında yürütüyor.

Biz enflasyonla mücadeleyi esas alan bir ekonomik programı uyguluyoruz. Bunu bozacak herhangi bir girişimde bulunmamak lazım.

Bilgin emeklilere ödenen bayram ikramiyelerinde bir artış planlanmadığını da söyledi:

Emekliye bayram ikramiyesi bin 100 lira olarak 28 veya 29 Nisan’da ödenecek. İki bayramda bunun maliyeti 25 milyar lira. Bu konu her zaman değerlendirilebilir ama ben şu an mevcut durumu söylüyorum.

3600 ek göstergeye dair Bilgin, “3600 ek göstergede yasal düzenleme bu yıl Meclis’e gelir. Bu yılın sonunda Meclis’ten çıkar diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.