DİSK Genel-İş Sendikası Temsilcisi Melike Şahin ve DİSK Güvenlik-İş Sendikası İş Yeri Temsilcisi Alişan İpşiroğlu 4 Ekim 2019 tarihinde CHP’li Ataşehir Belediyesi tarafından işten çıkarılmışlardı.

‘İşimizi geri istiyoruz’ diyerek başlattıkları mücadeleleri bugün 101. Gününde olan işçiler, Ataşehir Belediyesi önündeki oturma eylemlerini sürdürüyorlar.

Dün belediye önünde basın açıklaması gerçekleştiren Şahin ve İpşiroğlu, CHP’li belediyelerin adaletsizlikten vazgeçmelerini istediler.

‘işimizi geri istiyoruz ve alacağız’ diyen Melike Şahin’in yaptığı açıklama şu şekilde:

‘YAPILAN HAKSIZLIĞA SESSİZ KALMADIK’
Karda, kışta direniş alanlarımızı bırakmadık. Bize yapılan haksızlığa karşı sessiz kalmadık, kalmayacağız da. Bugün 100. Günümüz.

Belediye yönetimi tamamen kulaklarını ve gözlerini kapamış durumda. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi de o şekilde. Sendikalarımızda bizi görmezden geliyor. Bizler yalnız değiliz. Türkiye’nin her yerinde bizim gibi haksızlıklara, adaletsizliklere uğramış yüzlerce işçi var, emekçi var. Alanlarda direniyorlar. CHP İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden hukuksuz şekilde çıkarılmış Mahir Kılıç var, bugün ile 147 gündür açlık grevinde CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde direniyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde yine bizler gibi sendikal faaliyet yürüttükleri için işten çıkarılan 2 arkadaşımız var ‘Direnişçi Efeler’ 500 günü aşkındır ‘işe iade kararları’ çıkmasına rağmen Aydın Büyükşehir Belediyesi bu arkadaşlarımızı işlerine almıyor. Yine en son Şişli Belediyesi’nde 30 günü aşkındır sendikal faaliyet yürüttükleri için çıkarılan 5 işçi arkadaşımız var. Türkiye’nin bir çok yerinde fabrikalarda direnen, sendikal faaliyet yürüttükleri için, haklarını aradıkları için çıkarılan işçiler, emekçiler var.

‘PATRON ZİHNİYETLİ BELEDİYE BAŞKANLARI GİDECEK, İŞÇİLER KALACAK’
100. Günümüzde biz diyoruz ki patronlara, belediye başkanı koltuklarına oturan halkın oylarıyla, halka hizmet etmek için oturan belediye başkanlarına, patron zihniyetli belediye başkanlarına; sizler gideceksiniz, biz işçiler kalacağız.

‘DİLENMİYOR, HAKKIMIZ OLANI İSTİYORUZ’
Bizler işimizi ekmeğimizi geri istiyoruz. Onlardan hiçbir şey dilenmiyoruz. Hakkımız olanı istiyoruz ve hakkımız olanı alana kadar da alanlarda olacağız. Direnmeye devam edeceğiz.

Yalanlarla işçi arkadaşlarımız hakkında tutulan tutanakları, işçilerin yargısız infaz edilerek işten çıkarılmalarını kabul etiyoruz. Buradan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ne sesleniyoruz biz Ataşehir Direnişçileri olarak. Bu haksızlıklarınıza, hukuksuzluklarınıza, belediyelerinizdeki işten atılmalara sessiz kalmayacağız. Her alanda her platformda bunu dile getireceğiz. Bize sessiz kalamazsınız, görmezden gelemezsiniz, halkın oylarıyla o koltuklarda oturuyorsunuz.

Bizlerin, eşimizin, çocuklarımızın, ailelerimizin oylarıyla o koltuklarda oturanlar sessiz kalamazlar. On tane işçiyiz CHP’li belediyelerden işten çıkarılan, buradan tekrar sesleniyorum; bu işçilerin işe iadelerini yapmak zorundalar. Biz direnmeye devam edeceğiz.

‘CHP’NİN HUKUKSUZLUKLARINI TEŞHİR EDECEĞİZ’
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ‘demokratik haklarını kullanıyorlar, direnebilirler’ demişti. Biz içeride de belediyede çalıştığımız zamanda arkadaşlarımızın hakkını, işçi haklarını savunduğumuz için işten çıkarıldık. Biz sokaklarda da alanlarda da direnmeye devam edeceğiz. Ataşehir’in 17 mahallesinde halka anlatacağız, esnafa anlatacağız. İstanbul’un her yerinde CHP’nin yaptığı haksız, hukuksuz muameleleri anlatmaya devam edeceğiz. Zannetmesinler ki alanlarda sadece duracağız. Onları teşhir edeceğiz.

Hak, hukuk, adalet işçilerle gelecek, emekçilerle gelecek. Adaleti bizler getireceğiz. Türkiye’nin her yerinde haksızlığa, adaletsizliğe uğrayan herkesin yanında olacağız, sesi olmaya devam edeceğiz.

İşimiz, ekmeğimiz; onurumuzdur diyoruz. Geri alana kadar direnmeye devam edeceğiz.

İşçiyiz, emekçiyiz, haklıyız ve biz kazanacağız.