Toplumsal Haber Merkezi

2021 asgari ücreti tartışılırken CHP, belediyelerinde asgari ücreti en az 3 bin 100 lira olarak uygulayacağını açıklamıştı. Ancak birkaç olumlu örnek dışında 3 bin 100 liranın üstüne çıkan belediye pek olmamıştı. Dün asgari ücrette bir rekor kırıldı. İzmir'de, Bornova Belediyesi DİSK Genel-İş Sendikası'yla imzalanan Toplu İş Sözleşmesi ile belediyedeki en düşük ücreti 5 bin 890 lira yaptı.

Bornova Belediyesi ve DİSK Genel İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) Büyükpark’ta törenle imzalandı. Törene; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, DİSK Genel Başkan Yardımcısı ve Genel-iş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan ve CHP İzmir milletvekilleri de katıldı.

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, insanca yaşam ortamı hazırlamanın önemli olduğunu belirterek, “Eşit işe eşit ücret. Bir taraftan yüksek bir taraftan az ücret alan insanlar var. Ortaya bir model koyduk. 4 gruba ayırdık. SODEM-Sen büyük katkı koydu. Biz ne yapmaya çalıştık? Verdiğimiz rakamlar açıklandı. 3 yıl sonra en tavandaki ile aşağıdaki makas azalmış olacak. Eşit işe eşit ücret ancak böyle olur” şeklinde konuştu.

'İŞÇİLERİN İRADESİ YANSIDI'
Genel İş Sendikası 7 Nolu Şube Başkanı Özgür Genç de, “2020’de belediye işçileri her zamankinden fazla emek döktü ve çalıştı. Herkese evde kal çağrısı yapıldığı günlerde belediye işçileri evlere hizmet verdi. Salgınla mücadelede işçiler en ön safta yer aldı. Bu insani ve onurlu hizmetleri sunmanın yanı sıra örgütlülüğümüzle toplu iş sözleşmesi gerçekleştirmemizin haklı gururunu yaşıyoruz. Bu sözleşmenin her aşamasına işçilerin tam iradesi yansıdı. Biz bütünlüklü bir sendikayız” dedi.