Yapımcılığını Erler Film'in üstlendiği ve dün yayımlanan 600'üncü bölümüyle Türkiye'nin en uzun soluklu televizyon dizilerinden biri olan Arka Sokaklar'da görev alan set işçileri 8 haftadır ödeme alamadıkların belirtti. 

2006'da yayımlanmaya başlayan ve 16. sezonla devam eden dizide görev alan set işçileri, geride kalan 8 haftada ödeme alamadıklarını ve bu süreçte 6 bölüm çekildiğini belirterek iş bırakma kararı aldıklarını belirtti. Yapımcı ile görüştüklerini belirten işçiler, çekimlere bir hafta ara verildiğini ve 3 hafta sonra ödeme yapılacağının kendilerine iletildiğini söyledi.

İleri'den Batuhan Batan'ın haberine göre set işçileri ayrıca 24 Ağustos'ta işe başlamış olmalarına rağmen sigorta girişlerinin 20 Ekim'de yapıldığını ve SGK'ye ihbarda bulunulmasına rağmen kurumun herhangi bir girişimde bulunmadığını ifade etti.

'KOLEKTİF BİR DURUM YOK AMA KİŞİSEL BİR DURUM VARSA O DA BİZE İLETİLİR'
Batan'ın konuya ilişkin kendisine ulaştığı Arka Sokaklar Yapım Sorumlusu Yılmaz Ekmekçi ise ödemelere ilişkin bir sorun olmadığını belirtti. Ferdi olarak bir sorun yaşanmış olabileceğini belirten Ekmekçi, kendisine bu konuya dair ulaşan bir bilgi olmadığını ekleyerek şunları söyledi:

Ödemelerle ilgili bir sıkıntımız yok. Bize yansıyan öyle bir şey şu anda yok. Zaten şöyle bir şey var, bu çok eski bir ekip olduğu için, biz bu tarz sıkıntılar falan yaşamadık ama aradan çok ferdi bir şey var mı, onu bilmiyorum. Sonuçta kalabalık bir ekip. Bir kişi böyle bir şey söyledi mi, onun kişisel bir talebi var mı, onu bilemiyorum. Bizler sonuçta başta yönetmenlerimiz olmak üzere iletişim halinde olduğumuz için bize yansıyan bir şey yok. Yani onların; yönetmenlerin tecrübesinden, oyuncuların tecrübesinden kaynaklı çalışma saatleri çok kısa. Huzurlu bir ortam olduğunu düşünüyorum. Bana ya da arkadaşlarıma şu ana kadar intikal eden bir durum yok. Birisi vardır belki ama bize iletmemiştir şu anda. Bize bildirilmiş ya da sette yönetici arkadaşlarımıza bildirilmiş böyle kolektif bir durum yok ama kişisel bir durum varsa o da bize iletilir.