Merkezi Almanya'nın Frankfurt Kenti'nde bulunan Ziraat Bankası'na (Ziraat Bank International AG), Alman bankacılık tarihinde eşi benzeri görülmemiş yasaklarla, kısıtlamalar getirildi ve ağır para cezası kesildi.

Sözcü'de yer alan habere göre Türkiye'den sırayla gönderilen 4 genel müdürü de reddeden Alman Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BaFin) bir açıklama yayımladı.

Gizlilik kuralları gereği bankanın adı açıklanmadı ancak bu cezaların, bir süre önce BaFin tarafından denetlenen Ziraat Bank International AG'ye verildiği biliniyor.

ALMANYA TARİHİNDE ŞU ANA KADAR HİÇBİR BANKAYA BU CEZA VERİLMEDİ
BaFin'in 26 Ağustos 2021 tarihli kararlarının, Almanya tarihinde şu ana kadar hiçbir banka için verilmemiş kararlar olduğu görülüyor.

Bankanın kapatılmasından bir önceki adım niteliğindeki kararlar şöyle: "Ziraat Bank AG'ye “Büyük miktarlarda kredi” verme yasağı getirdi. Artık Türkiye'den ipotek karşılığı milyonlarca Avro'luk krediler verilemeyecek. Bankanın yüksek miktarlarda mevduat alması, piyasa üzerinde faiz vermesi de yasaklandı. BaFin tüm bankacılık işlemlerinde bankanın daha fazla öz sermaye kullanımını kararlaştırdı ve idari işlemler için özel maddi garantiler talep etti. Ayrıca bankaya yüksek miktarda para cezası kesildi."