Toplumsal Haber Merkezi

Daha önce 5 Nisan'da ödeneceği açıklanan kısa çalışma ödeneğinden ses yok. Yoksul ailelere bin liralık destek dağıtılırken de PTT önlerinde skandal görüntüler ortaya çıkmıştı. Halka karşılıksız destek vermek yerine faiziyle sunulan 'ihtiyaç' kredisi de verilmedi. Berat Albayrak ise, önceki vaatleri tamamlamadan yeni vaatler açıklıyor...

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "5 bin liranın altında geliri olanlara verilecek temel ihtiyaç desteğine 3,7 milyon kişi başvurdu, ödemesi bu hafta başlayacak" dedi. Albayrak ayrıca ücretsiz izne çıkarılan çalışanlar için de maaş desteği başlatılacağını söyledi ama tarih vermedi.

Albayrak, 2,1 milyon aileye sağlanan bin lira nakdi yardımı yeni 2,3 milyon aileyle birlikte toplamda 4,4 milyon aileye vereceklarini açıkladı ama bu konuda da herhangi bir tarih veya detay vermedi.

5 bin liranın altında geliri olanlara verilecek faizli temel ihtiyaç kredisine 3,7 milyon kişi başvurduğunu belirten Albayrak "ödemesi bu hafta başlayacak" dedi. 

ÖZEL BANKALARA RİCA...
Albayrak "Salgının ekonomiye etkileri olacaksa burada ekonomiyi ve piyasaları salgından koruyacak mücadelede özel bankaları da görmek arzusundayız" ifadelerini kullandı.