Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Belde A.Ş bünyesinde çalışan 5 bin 700 işçi, sağlık ve güvenlik personeli için Hizmet-İş sendikası ücretlerde yüzde 25 zam yapılmasını talep etti. Belediyenin işveren sendikası ise günlük yevmiyeye sadece 5 TL zam önerince, 4 aydır süren toplu sözleşme görüşmeleri sonuçlanmadığı için grev kararı alındı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işçileri, aile geçim indirimi (AGİ), yemek ve yol ücreti ile birlikte toplam 3 bin 150 lira aylık ücret aldığı için, Eylül ayında başlayan görüşmelerde Hizmet-İş Sendikası yüzde 25 zam talebiyle görüşme masasına oturdu.

AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde 5 bin 700 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi masada bitmeyince AKP’ye yakınlığı ile bilinen HAK-İş’e bağlı Hizmet-İş sendikası üyesi işçiler bugün grev kararı için oy kullandı. Grev kararı için oy kullanan 2526 işçinin 2482’si greve ‘evet’ dedi.

Çıkan bu sonuçla birlikte 1 ay içinde taraflar arasında anlaşma sağlanmazsa işçi sendikası yasal olarak işyerinde greve gidecek.