İşçi cinayetleri haberleriyle gündeme gelen Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaatında 2 işçinin yaşamını yitirdiği öğrenilmişti. Yaşamını yitiren işçilerden birisinin Türk, diğerininse Belaruslu olduğu söylendi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Akkuyu Nükleer A.Ş., Nükleer Güç Santrali (NGS) şantiyesindeki işçi ölümlerini doğruladı.

Açıklamada şöyle denildi:

İlk kaza, 29 Mayıs 2022 Pazar günü saat 15.00 sıralarında Akkuyu NGS inşaat sahasındaki montaj çalışmaları sırasında meydana gelmiştir. Taşeron firmaya bağlı bir işçi, çalışma esnasında yüksekten düşerek yaralanmıştır. Olay yerine gelen ambulansla hızlı bir şekilde Silifke Hastanesi’ne kaldırılan işçi, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır.
İkinci kaza ise 31 Mayıs 2022 tarihinde saat 20.30 sıralarında meydana gelmiştir. Edinilen ilk bilgiye göre, taşeron firmaya bağlı bir işçi, vinç bomunda hareket eden bir yükün çarpması sonucu ağır yaralanmıştır. Silifke Hastanesi’ne kaldırılan işçi, hastanede hayatını kaybetmiştir.

Her iki kazanın da araştırılması için 2 ayrı komisyon kurulmuştur. Akkuyu Nükleer A.Ş, konuyla ilgili araştırmalara başlayan yetkililere gerekli tüm yardımı sağlamaktadır. Akkuyu Nükleer A.Ş. olarak merhumların ailelerine ve yakınlarına en içten baş sağlığı dileklerimizi sunuyor, ailelerine gerekli her türlü desteği sağlayacağımızı belirtiyoruz.