Büro Emekçileri Sendikası (BES), Merkez Temsilciler Kurulu toplantısında BES/AR'ın açlık ve yoksulluk sınırı rakamlarını paylaştı. Buna göre nisan ayı açlık sınırı 6 bin 535 liraya, yoksulluk sınırı ise 18 bin 599 liraya yükseldi. Toplantıda konuşan BES Genel Başkanı Bahadır Berdicioğlu, toplumun dar ve sabit gelire sahip bütün kesimlerinin baş edilmesi imkansız bir yoksulluğun içine sürüklendiğini söyledi.

Ekonomik krizin yarattığı ağır tahribat hayatı yaşanmaz hale getirirken, iktidardan beslenen küçük bir azınlığın servetine servet katmakta olduğunu belirten Berdicioğlu, "Bizlerin yoksullaşması pahasına iktidar bu azınlık gruba kur korumalı mevduatı, bedeli 2 milyon TL konutlar için yüzde 0.,99 faiz oranı ile ucuz kredi kullandırma adı altında Hazine kaynaklarından servet transferi yapılmaktadır. Bir bakıma bizler kara bayramı yaşarken, iktidardan beslenen konforlu kesimler sadece kuş sütünün eksik olduğu sofralarda zevki sefa içinde günlerini gün etmektedirler" dedi.

'SAĞLIKLI BESLENMENİN BİR AİLEYE GÜNLÜK MALİYETİ GÜNLÜK 218 LİRA'
Evrensel'in aktardığına göre BES/AR tarafından yapılan hesaplamaya göre nisan ayı açlık sınırının 6 bin 535 lira, yoksulluk sınırının ise 18 bin 599 lira olduğunu kaydeden Berdicioğlu, "Bu hesaplama dikkate alındığında sağlıklı beslenmenin bir aileye günlük maliyeti 218 lirayı bulmuştur. 4 kişilik bir ailenin aylık bütçesine getirdiği yük, iktidar partisinin ağzına pelesenk ettiği asgari ücrete tarihin en yüksek zammını yaptık diye övündüğü ücret artışının çok üzerinde bir maliyet oluşturmaktadır" ifadelerini kullandı.

'MÜCADELE KARARLILIĞIMIZI İFADE EDİYORUZ'
Sözlerinin devamında mücadele takvimi oluşturucaklarını söyleyen Berdircioğlu, "Bu Merkezi Temsilciler Kurulumuzun önümüze koyduğu görüş ve öneriler doğrultusunda sendikamız ve üst konfederasyonumuz olan KESK bütünlüğü içinde temmuz maaş artışları öncesinden başlayan ve bütçe dönemini de içine alan etkin bir mücadele takviminin oluşturularak, başta biz kamu emekçileri olmak üzere dar ve sabit gelirli bütün toplum kesimlerinin kâbusuna dönüşen bu beceriksiz iktidardan bir an önce kurtulması için mücadele kararlılığımızı ifade ediyoruz" şeklinde konuştu.