Trabzon'da 3 yıl önce 60 milyon liralık maliyetle ailesi tarafından kurulan Esteaçay isimli fabrikanın başına geçen 24 yaşındaki Yasin Sönmez, gençlere iş fırsatı sunmak için fabrika kurduklarını ancak gençlerin iş beğenmediğni öne sürdü. 

Gençlere iş imkanı sağlamak istediklerini öne süren Yasin Sönmez, "Fabrikamız 3 yıl önce hizmete girdi. Fabrikayı kurmadaki amacımız tamamen köydeki gençlere iş imkanı sağlamak. 40 kişi istihdam ediyoruz. Yaz aylarında çay işleme, kış aylarında ise paketleme işi yapılıyor. Burada katkısız doğal çay üretimi yapıyoruz. Günde ortalama 150 ton, yılda 6-7 bin ton çay işleme kapasitesine sahibiz. İstanbul merkezli bir firmayız. Amacımız memleketimize bir fabrika kurup, buradaki insanlara iş istihdamı sağlayarak büyük şehirlere göçü engellemekti. Fabrikamızda ağırlıklı olarak gençler çalışıyor" dedi.

'GENÇLERİMİZİN EN BÜYÜK PROBLEMİ İŞ BEĞENMEME'
Asıl işi mimarlık olan ve çalışacak kişi noktasında bazı sorunlar yaşadıklarını söyleyen Sönmez, "Gençlerimizin en büyük problemi iş beğenmeme. Fabrikamızda genellikle genç arkadaşlarımızı çalıştırıyoruz. Evlerinin hemen önündeki bir işin onlara ne kadar değerli olduğunu aktarmaya çalışıyorum. Amacımız köyümüzde iş istihdamı sağlamak. Çalışanlarımıza 3 bin 500 ile 5 bin TL maaş veriyoruz. İş bölümlerine göre maaşları değişiyor" ifadelerini kullandı.