Mersin’de Oktay Avcu ismindeki esnaf, “Erdoğan’a” diyerek bozuk para kasasını fırlattı. Çalıştırdığı iş yerinin önünde açıklama yapmak isteyen Avcu'nun açmak istediği pankartlara ise polis “inceleme yapmak üzere” el koydu.

Türkiye’nin gerçeğini dile getirdiğini dile getiren Avcu'nun açtığı bir pankartta, “Her yer açlık, her yer zulüm, her yer korku, her yer adaletsizlik, her yer sindirilmişlik, her yer umutsuzluk ama korkmuyoruz” ifadelerinin yazılı olduğu görüldü.

“İş yerimde özgürlüğümü kısıtlıyorsunuz” diyerek polise tepki gösteren Avcu, “Bu bozuk para kasasını Erdoğan’a fırlatıyorum” diyerek eylemini gerçekleştirdi.

‘20 MİLYONU İŞSİZ OLAN BİR ÜLKE’
Açıklamasında “20 milyonu işsiz olan bir ülke niye kıskanılır?” diye soran Avcu “Avrupa bizi kıskanıyor öylemi Erdoğan, Avrupa şaşkınlık içinde bir ülke nasıl bu kadar kötü yönetilir ve cehenneme çevrilir. Evet, Avrupa, Asya, Ortadoğu, Arap ülkeleri Türkiye’yi kıskanıyor ama doğasını, dağını, güneşini, dört mevsimini hayretler içinde. Senin başarısız yönetiminle aç uyuttuğun bebeleri, işsiz anne babaları, geleceksiz hayal kuramayan gençleri kim kıskanır, niye kıskanır. 20 milyon işsizi olan bir ülke niye kıskanılır?” diye konuştu. 

Esnaf Oktay Avcu'nun eylemi, 2001 krizinde Ankara'da Başbakanlık binası önünde "Sayın başbakanım al, ben bir esnafım" diyerek yazar kasa fırlatan  Ahmet Çakmak'ın eylemini hatırlattı.