Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de bir fabrikada yangın çıktı ve işçilerin içeride uyuduğu sırada çıkan yangında 43 kişi hayatını kaybetti.

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'nin işlek caddelerinden Rani Jhansi Yolu'nda bulunan altı katlı bir fabrikada saat 05.30 civarında, işçilerin içeride uyduğu sırada yangın çıktı. El çantası yapıldığı belirtilen fabrikada çok sayıda hammadde bulunduğu için yangının hızla yayıldığı belirtildi.

Yolun çok dar olması nedeniyle itfaiyecilerin müdahalede zorlandıkları yangında, 43 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

İtfaiye memuru Garg başlangıçta itfaiyecilerin alevleri söndürmekte zorlandığını çünkü yolun oldukça dar ve binaların harap bir halde olduğunu söyledi.  Memur Garg: “Bu Delhi tarihindeki en büyük ikinci yangın” dedi.

Yaralıların tedavi altına alındığı Lok Nayak Hastanesi'nde görevli Kishore Kumar, hayatını kaybedenlerin  çoğunun uyurken boğularak öldüğünü açıkladı.

32 yaşındaki Babar Ali adlı bir adam, “Tek suçları fakir olmaktı. Başka biri neden bu kadar dar bir yerde hem çalışıp hem de uyusun ki?” dedi. Aynı binada çalışan Babar Ali, işçilerin zor hayatlarını “ölümlerinden daha büyük bir trajedi” olarak nitelendirdi.

Delhi İtfaiye Hizmetleri Direktörü Atul Gard, 50'den fazla itfaiyecinin müdahale ettiği yangında saat 09.30 itibarıyla çoğu dumandan zehirlenerek bilincini kaybetmiş 56 kişiyi hastaneye kaldırdıklarını aktardı.

Yangının neden çıktığı henüz belirlenemezken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.