Toplumsal Haber Merkezi

Patronlarının Erdoğan'ın elinden ödül alması kadar şantiyelerinde yaşanan iş cinayetleriyle de adını duyuran Kayı İnşaat’ın Cezayir’deki Bechar Askeri Hastanesi projesinde çalışan ve bir senedir maaşları ödenmeyen işçiler, 28 Kasım'da greve başladı. Grevlerinin dokuzuncu gününde işçiler, maaşlarını alana kadar direnişi sürdüreceklerini açıkladı.

Patronların Ensesindeyiz Ağı'nın aktardığına göre, Kayı İnşaat işçilerinin grevi dokuzuncu gününde de kararlılıkla devam ediyor.

Ağ, "Tüm ücretlerini alana kadar devam edecek. Kayı işçisi kazanacak, patron kaybedecek!" mesajjıyla şu şantiyeden şu fotoğrafları paylaştı:

KAYI'NIN SİCİLİ KABARIK
Cezayir’de onlarca projede taşeron olarak iş alan Kayı İnşaat, neredeyse her şantiyesinde işçilerin maaş ödenmemesi şikayetleri üzerine greve çıkmaları ile tanınıyor. Sadece Cezayir değil şirketin Etiyopya, Irak, Azerbaycan, Rusya, Türkmenistan ve Bulgaristan gibi ülkelerdeki şantiyelerinde de hakları için işçiler iş bırakırken, şirket AKP'nin girdiği her ülkede yeni işler almaya da devam ediyor.

Kayı İnşaat, 2012 senesinde Esenyurt’taki Marmara Park Alışveriş Merkezi’nin şantiyesinde işçi yatakhanelerinde çıkan yangın sonucu 11 işçinin yanarak can verdiği iş cinayeti ile gündeme gelmişti.