İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 2017 yılında kadro davası açan işçiler arasında yer alan ve 11 yıl çalıştığı işinden çıkartılan Mahir Kılıç, CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde açlık grevini 100 sürdürüyor. Kılıç 9 gün önce B1 vitamini ve şeker alımını kesti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı çalışan 258 işçi 2017 yılında kadrolarının yapılması için dava açtı. Belediyenin temizlik biriminde çalışan Mahir Kılıç da dava açan işçilerden biriydi. Kılıç davayı açtıktan sonra belediyedeki işinden atıldı. Bu gelişme üzerine Kılıç İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde 184 gün süren açlık grevi eylemi başlattı. 184’ncü günün sonunda Kılıç ile Karşıyaka Belediyesi’nde işe başlaması için protokol imzalandı. Kılıç bundan sonra yaşananları şu sözlerle anlatıyor: “Biz de bu gelişme üzerine direnişimizi sonlandırdık. Aradan 7 ay geçti. Ortada ne iş, ne aş, ne telefonumu açan kimse var. Ben de direnişimi tek başıma Ankara’daki CHP Genel Merkezi önüne taşıdım. Orada da 35 gün oturma eylemi, 67 gün açlık grevi yaptım.”

Kılıç, Genel Merkezi önünde eyleme devam ederken CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile avukatları aracılığıyla görüşme yapıldığını anlattı: “Ankara’daki genel merkez önünde direnişimi Canan Kaftancıoğlu (CHP İstanbul İl Başkanı)’nun avukatı ve benim avukat arkadaşlarımın yaptığı görüşmede 3 madde için mutabakat sağlandı. 3 madde neydi? Ödenmeyen kıdem ve ihbar tazminatımın ödenmesi, geçici olarak Çiğli Belediyesi’nin taşeron şirketinde seçime kadar (yerel seçimler) çalışacaktım, seçim sonrasında da eğer Aziz Kocaoğlu (İzmir’in eski belediye başkanı) tekrar aday gösterilmezse ve eğer CHP’nin gösterdiği aday tekrar kazanırsa Canan Kaftancıoğlu benim işime iade edileceğimin sözünü verdi. Geçici olarak verilen işin maaşı 2 bin lira. Şu an İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde mücadelesini verdiğim işim, 5 bin liraya yakın maaşı olan bir iş. Dönmek istediğim iş ise emek vererek sosyal haklarını kazandığım bir iş. İl başkanlığını arayan herkese, ‘Biz Mahir’e iş verdik. İş beğenmedi. Biz Mahir’e iş verdik, Mahir hiç çalışmadı…’ Mahir 11 yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde İzmir’in çöpünü temizleyerek maaşını kazandı''

Mahir Kılıç'ın CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde işini geri istediği için sürdürdüğü açlık grevi bugün 100. Gününde. 

Direnişler Meclisi üyelerinden ve KHK ile ihraç edilen öğretmen Acun Karadağ, Canan Kaftancıoğlu'nu verdiği sözü tutmaya çağırdı. 

Karadağ, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak Mahir Kılıç'ın yalnız olmadığını belirterek CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile arasında geçen telefon görüşmesini anlattı. 

Kaftancıoğlu'nun Mahir Kılıç'ı muhattap almam dediğini dile getiren Karadağ yaptığı açıklamada ''Sayın Canan Kaftancıoğlu, geçen ay beni telefonla aradınız ve Mahir Kılıç konusunda bir açıklamada bulunmak istediniz ve direnişinize duyduğum saygıdan dolayı sizi arıyorum dediniz. Bende sizi gayet sakince dinledim. Mahir Kılıç'ın yalan söylediğini ima ettiniz. Bende size dedim ki eğer Mahir Kılıç yalan söylüyorsa, 2 avukat, 2 basın mensubunu çağırırsınız, Mahir Kılıç'ı da çağırırsınız. Elinizde ki belgeleri sunarak Mahir Kılıç'ın yalan söylediğini ispatlarsınız bizde ikna oluruz dedim. Ama konuşmanın sonunda bana dediniz ki ben Mahir Kılıç'ı muhattap almam. Bende size dedim ki ne demek istiyorsunuz. Mahir Kılıç'ı muhattap alamayacaksınız da kapınızın önünde bir işçiyi, işini geri istediği için öldürecek misiniz dedim. Bunun üzerine siz telefonu, görüşmeyi alelacele sonlandırdınız. Daha sonra ben sizden görüşmek için randevu talep ettim. Bunu da uzun bir whatsapp mesajı ile cevapladınız. Ve yine Mahir Kılıç'ın yalan söylediğini ve onu muhattap almayacağınızı o yazıda da dile getirdiniz. Biz sizden bir lütuf istemiyoruz, Mahir Kılıç sizden bir lütuf istemiyor. Mahir Kılıç, Büyükşehir belediyesinden attığınız işini geri istiyor ve onu seçimden sonra Büyükşehir Belediyesine yerleştireceğinize söz vermiştiniz. Sözünüzü tutmadığınız için Mahir Kılıç 100 gündür kapınızın önünde açlık grevinde. Ve siz açlık grevinde ki bir işçinin önünden, ona selam vermeden, üzerinden atlayarak hergün il binanıza girip çıkıyorsunuz. Halk olarak, emekçiler olarak bu durumu kabul etmiyoruz ve derhal Mahir Kılıç'ın taleplerinin karşılanmasını ve ağır sağlık sorunları yaşanmadan onun taleplerinin karşılanmasını istiyoruz. Halka bir açıklamada bulunun. Mahir Kılıç yalnız değildir'' ifadelerine yer verdi.