İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 2017 yılında kadro davası açan işçiler arasında yer alan ve 11 yıl çalıştığı işinden çıkartılan Mahir Kılıç, CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde açlık grevini 103 gündür sürdürüyor.

Sıvı alımını da kesip açlık grevini ölüm orucuna çeviren Kılıç, hastaneye kaldırıldı. 

Chp İstanbul İl Başkanlığınca yayımlanan içler acısı yazıya tepki olarak Kılıç, bugün itibariyle su ve şeker alımını kestiğini ilan etti. Bu sabah bayılmak üzereyken ambulansla acile kaldırıldı ancak sadece kan tahlilleri yaptıran Mahir Kılıç, serum taktırmadı.

Direnişler Meclisi yaptığı açıklamada Mahir Kılıç'ın hastaneye kaldırılmasını ''Mahir, bu sabah sıvı alımını tekrar kesti. 1 saat önce fenalaştı. Taksim ilk yardımdayız. Kan tahlili yapıldı. Bir tarafta işi, ekmeği için ölümüne direnenler diğer tarafta kapısının önündeki işçiyi yalanlarla suçlayanlar. Tarihin önünde hesap vereceksiniz!@herkesicinCHP'' ifadeleri ile duyurdu.

Direnişler Meclisi üyelerinden ve 'işimizi geri istiyoruz' talebiyle aylardır direnen Acun Karadağ sosyal medya hesabından Kılıç'ın hastaneye kaldırılmasına ilişkin yaptığı paylaşımda ''Yalan iddialarla yazılı açıklama yapan @herkesicinCHP ve @ccanannnnnn  bu fotoğrafa iyi bak! @6206mahir ambulansla hastaneye kaldırıldı. İnsan, yalanı açığa çıkmasın diye ancak WhatsApp gruplarından yazı gönderebilir sizin gibi, 103 gün açlık grevi yapmaz! #MahirKılıçSeninleyiz'' ifadelerini kullandı.

İşte o paylaşım: