TOPLUMSAL HABER MERKEZİ

Kıymet Aram, dün itibari ile Grenpeace tarafından kendisine uygulanan hukuksuzluğun sona ermesi için ‘adalet istiyorum’ diyerek basın açıklaması gerçekleştirmiş ve Greenpeace Akdeniz ofisi önünde oturma eylemi başlattığını duyurmuştu.

Aram, 8 yıllık çalışma sürecinin son 4 yılında yaşadıklarının kendisinde hem fiziksel hem de psikolojik rahatsızlıklar oluşturduğunu dile getirerek ‘’Bu dört yıllık mobbing süreçlerinin sonrasında işten çıkarılmamla birlikte açtığım haklı davalarım devam etmekte dolayısıyla orada da bir hukuksuzluk var haksızlık var. Dolayısıyla bunun psikolojik getirilerini yaşıyorum hali hazırda. Greenpeace'in üç ayrı talebimi derhal yerine getirip bu haksızlığa son vermesini istiyorum’’ ifadelerini kullanmıştı.

Yöneticilerle barışçıl bir iletişim kurmak istedim ama bir muhatap dahi bulamadım diyen Aram ‘’ Bulamadığım için bugün burada bu açıklamayı yapmayı görev edindim. 4 yıl boyunca bana yaşatılan ağır, haksız politikalar nedeniyle maddi manevi zarara uğratıldım. Greenpeace, temel ilkeleri gereği bunları düzeltmek ve zararı karşılamak zorundadır’’ demişti.

İlgili Haber: https://www.toplumsal.com.tr/emek-ekonomi/greenpeace-in-gercek-yuzu-bu-haberde-adalet-istiyorum-h40863.html

Greenpeace yaptığı yazılı açıklamada bütün çalışanların haklarını gözettiğini öne sürdü ve Kıymet Aram’ın davayı kazanmasının üzerine, mahkeme kararına uygun olarak tüm haklarının ödendiğini iddia etti.

İşte Greenpeace Akdeniz tarafından Toplumsal Haber'e yapılan o açıklama:

‘’Kıymet Aram, 26/10/2010-14/12/2018 tarihleri arasında Greenpeace Akdeniz'de resepsiyonist olarak çalışmıştır. 14/12/2018 tarihinde pozisyonunun kapatılmış olması nedeniyle Greenpeace Akdeniz ile iş ilişkisi sona ermiştir. Kıymet Aram’ın iş sözleşmesinin sona ermesi sonrasında, bu pozisyon yeniden açılmamıştır. Kıdem ve ihbar tazminatı ödenmiştir. Açtığı işe iade davasını kazanması sonucu, mahkeme kararına uygun olarak tüm haklarına ilişkin ödemeler yapılmıştır. Greenpeace Akdeniz, kurum politikası gereği istisnasız tüm çalışanlarının yasal ve sosyal haklarını gözetmektedir.
Şiddetsiz protesto hakkına saygı duyuyoruz. Konu hakkında Kıymet Aram’la her türlü diyaloğa açığız, kendisine de bunu birçok kez ilettik. Yaşanan bu durum nedeniyle çok üzgünüz. Bugüne kadar bizimle çalışmış ve çalışmaya devam eden herkes çok değerlidir’’

'BU AÇIKLAMA SÜRPRİZ DEĞİLDİR'
Adalet istediği için oturma eyleminde olan Kıymet Aram, Greenpeace tarafından yapılan açıklamaya şaşırmadığını söyledi.

Basın açıklamasının ardından oturma eylemine başlaması üzerine kendisi ile görüşmek istediklerini söyleyen Aram ‘’Greenpeace’in 10.12.2019 tarihinde basın açıklamama verdiği cevap hayal kırıklığı yaratmamıştır. Bu açıklama sürpriz degildir. Yaptıkları açıklama tamamen kendilerini korumaya yönelik ve gerçeklikten uzaktır. Tarafıma eksik ödeme yapıldığı gibi, bugüne kadar benimle de herhangi bir diyaloğa girme gereği duymamışlardır. Tazminatım eksik ödenmiştir. Basın açıklaması yapmam üzerine diyaloğa geçmek istemişlerdir’’ ifadeleri kullandı.

'HAKLARIMI GÖZETSELERDİ EYLEM YAPMAZDIM'
Greenpeace’in, haklarının gözetildiğini söylemesi üzerine de Aram ‘’Haklarımı gözetselerdi zaten böyle bir açıklama ve eylem yapmazdım. Görev tanımım bile yapılan açıklamada eksik belirtilmiştir. Çalışanlarının değerli olduklarını belirtseler de çalışanlarına nasıl haksız muamele yaptıkları ortadadır. Bu hususa Greenpeace’in içini bilen tüm arkadaşlar şahittir. Artık değerli kamuoyu da öğrenmiş bulunmaktadır’’ dedi.