Adem Çelik Şirketler Grubu’na bağlı Beykent Üniversitesi’nin Avalon şantiyesinde çalışan İnşaat-İş Sendikası üyesi işçiler, alacaklarını istedikleri için polis şiddetine maruz kalarak gözaltına alındılar.

Sabah şirket binası önüne gelen işçiler, dün üzerlerine aracını süren patronun önünü kesme hazırlığı yaparken, henüz kaldırımda bekledikleri sırada polis tarafından zor kullanılarak gözaltına alındı. 23 işçi gözaltına alınırken, diğer işçiler şirket önündeki direnişi devam ettiriyor.

ZİYARET EDEN İŞÇİLERİN ÇIKIŞI VERİLMİŞ, TEPKİ ÜZERİNE GERİ ADIM ATILMIŞTI
Avalon şantiyesinde çalışırken işten atılan ve geriye dönük fazla mesai, yol parası, hafta sonu ve resmi-dini tatillerdeki çalışmaların karşılığının ödenmesini talep eden işçiler, şirketin ve şantiyenin önünde eyleme başlamıştı. Şantiyede çalışan arkadaşları onları yalnız bırakmamış, toplu halde ziyaret etmişti. Dayanışma gösteren işçilerin çıkışı verilmiş, fakat tüm çalışanların tepkisi üzerine bu çıkış kararı geri alınmıştı. 

PATRON ARACINI İŞÇİLERİN ÜZERİNE SÜRMÜŞTÜ
Direniş devam ederken içerde de işçiler geriye dönük haklarının ödenmesi için eyleme başlamış, son olarak da malzeme deposunu kilitleyerek, oturma eylemi gerçekleştirmişti. Dün de patron direnişe katılan işçilerin üzerine aracını sürmüş, güvenlikçileri de fiili saldırı gerçekleştirmişti. İşçilerin kararlı duruşuyla saldırı püskürtülmüş, direniş halaylar, sloganlar ve konuşmalarla devam etmişti.

GÖZALTINA ALINDILAR
İşçiler bugün ise zor kullanılarak gözaltına alındılar. İnşat-İş gözaltına alınma anlarını sosyal medya hesabından bir video ile duyurdu. Adem Çelik Şirketler Grubu’nun önünde gözaltına alınan 23 işçi, Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Sendikanın avukatı Ekin Güneş Saygılı işçilerin ifadelerinin alındığı bildirdi.