Toplumsal Haber Merkezi

Aradan üç yıl geçti, Ankara'da işlerinden KHK ile atılan eğitim emekçilerinin direniş alanı olarak tarihe geçen İnsan Hakları Anıtı halen abluka altında. Yüksel Caddesi'nde bulunan anıtın etrafı kaldırım çalışması kapsamında kazıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, koca caddenin kaldırım işini bitirdi ancak anıt etrafındaki birkaç metrekarelik alan hala inşaat halinde.

KARADAĞ HASTANEYE KALDIRILDI
Bugün Yüksel direnişçilerinden, öğretmen Acun Karadağ, polis tarafından 'İnsan Hakları' şantiyesindeki hafriyat kumlarına atıldı. Aynı zamanda astım hastası olan direnişçi öğretmen, ağzı kumla dolduğu için nefes alamadı. Karadağ, hastaneye kaldırıldı.

'NEYİ BEKLİYORSUN MANSUR YAVAŞ?'
Bunun üzerine yine eğitimciler gibi KHK ile işinden edilen Mimar Alev Şahin, İnsan Hakları Anıtı etrafındaki şantiyenin fotoğraflarını paylaşarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a tepki gösterdi. "Ankara Büyükşehir Yüksel Caddesi'nin zemin çalışmasını bitirdi ama İnsan Hakları Anıtı hala abluka altında" diyen Şahin, "Mimar olarak soruyorum Mansur Yavaş'a, üç yıldır orada direnenler var. Bu haliyle her gün risk altındalar. İki saatte bitirebileceğiniz halde neyi bekliyorsunuz" ifadelerini kullandı. Şahin, sosyal medya kullanıcılarına da "Sizler de sorar mısınız" diyerek çağrı yaptı.

Acun Karadağ ise, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

"Bugün bu kum ve çimento yığınına polisler tarafından özellikle fırlatıldım. Nefesim bu nedenle daraldı. Astım hastasıyım. Konur ve Karanfil sokak işleri bitti. Burası neden bekliyor? Mansur Yavaş, direnişçiler boğulsun mu?"

https://twitter.com/acun_karadag/status/1193213791477075969?s=20