Grup Yorum üyeleri Helin Bölek, Bahar Kurt, İbrahim Gökçek, Barış Yüksel ve Ali Aracı süresiz ve dönüşümsüz açlık grevlerine devam ediyor.

Yorum üyelerinden Helin Bölek ve Bahar Kurt geçtiğimiz günlerde tahliye edilmişti ve açlık grevlerine dışarıdan, İbrahim Gökçek, Barış Yüksel ve Ali Aracı ise eylemlerini cezaevinden sürdürüyorlar.

Barış Yüksel'in annesi Zuhal Yüksel ise, yaptığı yazılı açıklamada, oğlunun 182 gündür açlık grevinde olduğunu hatırlatırken, iddianamenin henüz düzenlenmediğini aktardı.

Zuhal Yüksel, Grup Yorum'un 5 üyesinin açlık grevindeki son durumlarını paylaşırken, "Kilo kayıpları 35 kg’a ulaştı. Kritik günlerdeler" dedi.

Zuhal Yüksel'in açıklaması şu şekilde:

"Oğlumdan bahsetmek istiyorum size.

Oğlum Barış Yüksel. Grup Yorum üyesi. Bateri çalıyor. Aynı zamanda ODTÜ mezunu bilgisayar mühendisi. Yüksek dereceyle mezun oldu, yüksek lisansını tamamladı, doktora çalışması yarıda.

Tutukluluğunun 290. günü, açlık grevinin ise 182. günü.  

İddianamesi yok henüz. Gizli tanıktan dolayı tutuklandı 1 Mart 2019'da. 

Grup Yorum üyesi 4 arkadaşıyla açlık grevindeler. Neden mi? Yasal hakları için.

Adlarının “terör listelerinden” çıkarılması ve grup üyeleri üzerindeki yargı baskısının kaldırılması için. 

Çalışmalarını yürüttükleri merkezin artık basılarak dağıtılmaması, enstrümanlarının kırılmaması için.

Grubun iki yıldan fazla süredir tüm konserleri yasaklandı, konser yasaklarının kalkması için.

Türkiye'de 1980 yılında gerçekleşen askeri darbeye ve sonrasındaki politikalara tepki amacıyla kurulan Grup Yorum müzik grubu olmanın dışında, muhalif duyarlılığın, haklar ve özgürlükler mücadelesinin de önemli bir ismi olmuştur. Eleştirel müzik yapıyorlar. Türküler söylüyorlar.

Kurulduğu günden bu yana, neredeyse her dönem bir üyesi tutsak olan Grup Yorum'un 5 üyesi bilgileri aşağıdadır. Süresiz açlık grevindeler.

· Helin Bölek, 2 yıldır tutuklu idi. Gizli tanık ifadesi ile örgüt üyeliği suçlaması yapılmaktadır. 20 Kasım tarihinde tahliye oldu. Açlık grevinin 180.gününde.

· Bahar Kurt, 2 yıldır tutuklu idi. Gizli tanık ifadesi ile örgüt üyeliği suçlaması yapılmaktadır. 20 Kasım tarihinde tahliye oldu. Açlık grevinin 189 gününde.

· İbrahim Gökçek 9 aydır tutuklu, iddianamesi hazırlanmadı. Açlık grevinin 181.gününde.

· Barış Yüksel 9 aydır tutuklu, iddianamesi hazırlanmadı. Açlık grevinin 182. gününde.

· Ali Aracı 7 aydır tutuklu, iddianamesi hazırlanmadı. Açlık grevinin 114.gününde

Kilo kayıpları 35 kg’a ulaştı. Kritik günlerdeler.

Açlıklarını, adalet isteklerini duyurmak istiyoruz."